9 Onontdekte features van de iPhone 5S

Apple’s nieuwste toestel, de iPhone 5S, is al een tijdje een hit. In december was het zelfs de bestverkochte smartphone van Nederland. Apple’s grootste rivaal Samsung volgde met de S4 op de tweede plaats. Features als een 64-bit processor, een vingerafdrukscanner en zelfs een gouden variant hebben daar uiteraard aan bijgedragen. Maar heb je ooit gehoord van slow motion video, parallax wallpapers of het verbeteren van Siri’s uitspraak van je naam? Wij zetten 9 onontdekte features van de iPhone 5S voor je op een rij.

Slow motion video

Met de standaard camera kun je naast goede foto’s ook video’s opnemen. In slow motion. Sommige dingen zien er nu eenmaal

uit, wanneer ze in slow motion gefilmd zijn. Je activeert “slo-mo” door je camera app te openen en met je vinger naar rechts te sliden, totdat je “slo-mo” ziet.

10 Foto’s per seconde schieten

Niet specifiek voor de iPhone 5S, maar wel een feature van iOS 7, is de “burst mode”. Zo schiet je gemakkelijk zo’n 10 foto’s per seconde. Het voordeel hiervan is dat er altijd wel een goede foto tussen zit. Het werkt overigens vrij gemakkelijk. Je maakt net als normaal een foto, echter houdt je de knop nu ingedrukt. Je iPhone maakt nu net zoveel foto’s totdat je de knop weer los laat.

 

Maak foto’s met de volume knop

De meeste mensen maken gebruik van het touch screen om foto’s te schieten. Maar het kan gelukkig ook op een andere manier. Foto’s maken door op de knop op het scherm te drukken voelt niet helemaal lekker. Klik daarom gewoon op een van je volume knoppen om een foto te maken. Daarnaast kun je beter op het scherm tikken om de foto te focussen op een bepaald punt. Je iPhone stelt dan zelf scherp en past de belichting aan op basis van het object in je foto.

Live filters aan je foto’s toevoegen

Terwijl je foto’s maakt, kan de iPhone 5S live filters toevoegen. Zo kun je al van tevoren zien welke filter het beste bij je foto past. En kun je eventueel nog van positie wijzigen om je foto net dat beetje extra te geven. Om de filters te gebruiken, tap je rechtsonder op het icoontje met de bolletjes. Vervolgens kun je een filter selecteren om de foto mee te maken.

Emoticons aan het toetsenbord toevoegen

Standaard heeft de iPhone 5S geen emoticons. Vreemd genoeg heeft Apple deze weggelaten, waarschijnlijk omdat ze het design simpel en clean wilden houden. Echter maken veel mensen daar gebruik van. Gelukkig kun je deze vrij gemakkelijk aan je toetsenbord toevoegen. Ga daarvoor naar Settings > General > Keyboard > Keyboards > Add New Keyboard > Emoji.

Meest bezochte plekken

Er was veel ophef rondom privacy in verband met Apple’s Touch ID, maar deze feature is ook zeker zo creepy. Je iPhone 5S onthoudt namelijk waar je overal bent geweest en maakt zo een overzicht van je meest recent bezochte plekken. Je kunt er overigens ook voor kiezen om Apple toe te staan gebruik te maken van deze informatie. Zo kunnen ze voorspellen hoe lang het ongeveer duurt om bij je volgende afspraak te komen. Het overzicht van de recent bezochte plaatsen vind je overigens door naar Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations te gaan.

Parallax wallpaper effect

Vanaf iOS 7 is het mogelijk parallax wallpapers in te stellen. Voor wie niet bekend is met deze term, parallax is het verschijnsel dat de schijnbare positie van een voorwerp ten opzichte van een ander voorwerp varieert als het vanuit verschillende posities wordt bekeken. Kortom, wanneer je je scherm kantelt, beweegt je achtergrond. Deze feature werkt alleen voor wallpapers met een resolutie van 1040 pixels x 1536 pixels. Typhone heeft overigens een leuk overzicht gemaakt met 10 coole wallpapers voor de iPhone 5S.

Siri’s uitspraak verbeteren

, maar blinkt vooral uit in het onjuist (of zelfs niet) uitspreken van je naam. Met de iPhone 5S kun je daar gelukkig verandering in aanbrengen. Als Siri namelijk je verkeerd uitspreekt, zeg je “that’s not how you pronounce (je naam)”. Siri probeert je naam vervolgens op een aantal verschillende manieren uit te spreken. Je kiest dan zelf voor de optie die het beste klinkt.

Overigens kun je Siri ook informatie geven over de relatie met verschillende personen in je contactenlijst. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen “Ronald is my dad”, waarna je door “Call dad” te roepen Siri opdracht geeft je vader te bellen.

9) Flitser voor notificaties

Een van de verschillen tussen een iPhone 5S en bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S4 is het notificatie lampje dat knippert wanneer er berichten zijn. De iPhone 5S heeft namelijk geen LED lamp aan de voorkant. Je kunt echter wel de flitser van de camera gebruiken als verlichting voor notificaties. Dit werkt voor bijvoorbeeld nieuwe berichten, e-mails etc. Om deze optie te activeren ga je naar Settings > General > Accessibility > LED flash for alerts.

 

We zijn benieuwd of je zelf al bekend was met deze features. Wellicht ben je zelf wel minder bekende features van de iPhone 5S tegengekomen.

 

-Gesponsord artikel- Dit artikel is samengesteld door een van onze partners.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten