Downloaden is verboden, de NSA bespioneert ons hele online gedrag, en overal is malware. Maar geen zorg, want met deze 8 VPN-diensten blijf je toch veilig en anoniem op het internet.

Lees ook: Is een VPN legaal of illegaal?


1. Private Internet Access

Onze favoriete VPN-service is Private Internet Access. Voor 5 euro per maand, of 29 euro per jaar, krijg je volledige bescherming van al je apparaten. Met je gebruikersnaam en wachtwoord kun je zowel je pc als je smartphone of tablet beschermen met eind-tot-eind-encryptie en een anonieme verbinding. Bij PIA kun je bovendien kiezen uit tientallen servers van over de hele wereld, zowel in Amerika als in Europa. Ook heel handig als je bijvoorbeeld het Amerikaanse Netflix-aanbod wil bekijken. Bovendien slaat PIA geen enkele informatie over gebruikers op, zoals IP-adressen.

 

2. IPVanish

IPVanish verbergt je privacy op een unieke manier: ze gebruiken gezamenlijke IP-adressen voor het surfen, waardoor er meerdere gebruikers op één adres zitten. Op die manier is het niet te achterhalen welke gebruiker wát aan het doen is. IPVanish heeft ruim 140,000 IP's om te gebruiken, die over 100 servers verdeeld zijn. Die servers staan in 47 verschillende landen, dus ben je ook veilig voor de inlichtingendiensten van jouw land. IPVanish wordt ondersteund door Windows, OS X en Linux. Bovendien is de service vanwege zijn aanpak sneller dan een gemiddelde VPN, dus ook dat is een plus. Het kost iets meer dan Private Internet Access, met 7,20 per maand of 56 euro per jaar, maar IPVanish is een zeer degelijke service.
 

3: VyprVPN

VyprVPN is één van de snelste VPN-providers die er zijn, en dat is naast veiligheid vaak wel het belangrijkste van een goed 'virtual private network'. Daarnaast komt VyprVPN oorspronkelijk uit Zwitserland, wat betekent dat de (minimale) server-logs uit handen blijven van de Amerikaanse én Europese inlichtingendiensten. VyprVPN is niet de goedkoopste service - afhankelijk van hoe sterk je je beveiliging wil hebben varieert je abonnement van 8 tot wel 16 euro per maand - maar voor kwaliteit mag je best wat geld neerleggen.
 

4: Cyberghost (gratis)

Voor een goede VPN zul je je portemonnee moeten trekken, maar er zijn gratis opties beschikbaar als je wil inleveren op snelheid of bandbreedte. Zo is er CyberGhost, die dezelfde soort beveiliging aanbiedt als de meeste andere VPN's, en waarbij je in de gratis variant kunt kiezen voor meerdere servers in Amerika en Engeland. Helaas is de service alleen gratis tijdens de eerste gigabyte. Wil je meer surfen via Cyberghost, dan zul je moeten betalen. Zeker op een pc zit je heel snel over die gigabyte heen, maar als je de service alleen wil gebruiken op reis of om af en toe veilig te internetbankieren kun je met Cyberghost best uit de voeten.

 

5. ExpressVPN

ExpressVPN profileert zichzelf als de ideale vpn om torrents mee te downloaden en Popcorn Time te gebruiken. Het ondersteunt zowel de protocollen PPTP, L2TP als OpenVPN, dus dat is prima in orde. Je kunt tegelijk inloggen op vier apparaten, strikt genomen op 1 computer, 1 smartphone, 1 console en 1 router allemaal tegelijk. In totaal heeft ExpressVPN servers staan in meer dan 70 landen. Je hebt dus keuze genoeg als je graag media wilt kijken uit andere landen. Als je per maand betaalt, ben je 11,93 euro kwijt, waarmee ExpressVPN we een van de duurdere VPN-diensten van het moment is. 

 

6. Faceless.ME

Faceless.ME is een Nederlandse vpn-provider die zowel een gratis als betaalde versie van zijn vpn-dienst aanbiedt. Het is mogelijk om de gratis versie te downloaden en direct verbinding te maken met een vpn-server. Geen account of andere informatie is vereist om ermee aan de slag te gaan. Er zijn kant-en-klare apps van Faceless beschikbaar voor Windows, OS X, iOS en Android. Voor de gratis versie mag je maximaal 2 GB per jaar verbruiken op je desktop, voor op je smartphone of tablet is dat limiet 1 GB per maand, anders betaal je € 5,87 per maand voor 3 maanden of € 4,40 per maand voor 6 maanden. 

 

7. IPredator

IPredator is vooral bedoeld om privé mee te surfen. Deze VPN-provider heeft namelijk enkel servers staan in Zweden, hoewel dat er wel meer dan honderd zijn. IPredator heeft een aantal extra functies om optimaal mee privé te kunnen internetten, zoals een HTTP-proxy, een eigen DNS-server en de optie voor een statisch IP-adres. IPredator is overigens opgericht door The Pirate Bay, dus je kunt er vrij zeker van zijn dat de overheid hier niet aan het meekijken is. IPredator kost je 6 euro per maand. 

 

8: TOR

Technisch gezien geen VPN, maar met de TOR-browser kun je er behoorlijk zeker van zijn dat je heel privé blijft op internet. En een andere, grote plus: het is open source en volledig gratis. Via de TOR-browser springt je verbinding versleuteld via 6 verschillende servers over de hele wereld, waardoor het onderscheppen van het internetverkeer haast onmogelijk wordt. Groot nadeel is wel dat dat erg ten koste gaat van je snelheid, maar als je geduld hebt ben je met weinig diensten zo veilig als met TOR.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten