abonneren

Beveilig je online identiteit

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Spionage
  3. Overheid en semi-overheid
  4. Bedrijven en marketing
  5. Criminaliteit
In de online wereld kan je meerdere identiteiten hebben. Deze kunnen overeenkomen met je echte identiteit, je kunt ze zelf verzonnen hebben, of anderen hebben ze afgeleid van sporen die je achterlaat bij het surfen. Diefstal en misbruik van deze identiteiten zijn een groeiend probleem. Al kan je het nooit helemaal uitsluiten, toch zijn vrij eenvoudig maatregelen te treffen om problemen te voorkomen. Wij geven tien tips.

Waarom is je identiteit waardevol? Omdat deze geld waard is! Er is een hele industrie gebouwd rondom jouw identiteit. Je kunt ervan uitgaan dat als een dienst op internet gratis is, jijzelf het product bent dat wordt verkocht. Je openbaart in ruil voor de dienst een deel van je online identiteit door middel van het beschikbaar stellen van persoonlijke gegevens. De dienst verkoopt vervolgens de gegevens door aan bijvoorbeeld adverteerders. Bovendien is ook in de criminele wereld je identiteit geld waard. Er kunnen talloze fraudemethoden worden toegepast gebaseerd op identiteitsgegevens.

Buiten het financiële aspect wil je uiteraard je identiteit ook graag beveiligen om je privacy te beschermen. Niet iedereen hoeft namelijk zomaar alles van je te weten, toch?

krant.jpg
Criminaliteit door digitale identiteitsdiefstal is voorpaginanieuws.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Tips en Trucs, Samenleving

Tags: veiligheid, Malware, online identiteit