abonneren

Zoom Player Home Max 7

Met Zoom Player Home Max 7 kunt u bijna elk bekend bestandsformaat afspelen, maar dat kunnen gratis spelers ook. De meerwaarde zit 'm in de instellingsmogelijkheden.

Een prettige eigenschap van Zoom Player is dat u direct na de installatie elk bekend bestandsformaat kunt afspelen. Om dit te kunnen realiseren, wordt de codecbibliotheek van FFDshow mee geïnstalleerd, samen met tal van andere opensourcedecoders en -splitters. Het enige wat Zoom Player niet kan afspelen, zijn blu-rays. Wel is het in versie 7 mogelijk gemaakt om de index.bdmv van een blu-ray in te lezen, waardoor u alleen de hoofdfilm kunt bekijken.

Zoom Player maakt gebruik van twee verschillende modi om video en audio af te spelen. In de Media Mode kunt u bestanden van een harde schijf, een netwerk of van een cd afspelen en in de DVD Mode kunt u dvd's bekijken.

Lastig is dat de knoppen van de Zoom Player niet altijd even duidelijk zijn, waardoor het tijd kost om bekend te raken met de speler. Daarnaast zult u terecht al snel de vraag stellen wat de meerwaarde is van deze multimediaspeler ten opzichte van een aantal gratis varianten. Die spelen immers ook alles af en u kunt er ook afspeellijsten mee maken of de videobeelden in fullscreen bekijken. De toegevoegde waarde van Zoom Player wordt pas duidelijk als u naar de instellingen gaat kijken.

Nagenoeg alles is in te stellen. Behalve dat u elke muis- of toetsenbordknop kunt toewijzen aan een specifieke functie, kunt u ook de menubalken en de interface aanpassen, per videorenderer de kleuren regelen of de nieuwe synchronisatie van losse ondertitelbestanden instellen. In de geavanceerde modus kunt u zelfs per bestandsformaat aangeven welke videorenderer, audio- en videocodec of welke splitter er moet worden gebruikt. Erg mooi en handig, maar lang niet voor iedereen even zinvol.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veelzijdig
  • speelt alles af
  • gebruiksvriendelijkheid
  • geen blu-rays
Zoom Player Home Max is een goede en veelzijdige multimediaspeler. Maar door zijn beperkte gebruiksvriendelijkheid is het alleen z'n geld waard als u veel van de geavanceerde instellingsmogelijkheden gebruikmaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: