abonneren

Zoom Player Home Max 7

Met Zoom Player Home Max 7 kunt u bijna elk bekend bestandsformaat afspelen, maar dat kunnen gratis spelers ook. De meerwaarde zit 'm in de instellingsmogelijkheden.

Een prettige eigenschap van Zoom Player is dat u direct na de installatie elk bekend bestandsformaat kunt afspelen. Om dit te kunnen realiseren, wordt de codecbibliotheek van FFDshow mee geïnstalleerd, samen met tal van andere opensourcedecoders en -splitters. Het enige wat Zoom Player niet kan afspelen, zijn blu-rays. Wel is het in versie 7 mogelijk gemaakt om de index.bdmv van een blu-ray in te lezen, waardoor u alleen de hoofdfilm kunt bekijken.

Zoom Player maakt gebruik van twee verschillende modi om video en audio af te spelen. In de Media Mode kunt u bestanden van een harde schijf, een netwerk of van een cd afspelen en in de DVD Mode kunt u dvd's bekijken.

Lastig is dat de knoppen van de Zoom Player niet altijd even duidelijk zijn, waardoor het tijd kost om bekend te raken met de speler. Daarnaast zult u terecht al snel de vraag stellen wat de meerwaarde is van deze multimediaspeler ten opzichte van een aantal gratis varianten. Die spelen immers ook alles af en u kunt er ook afspeellijsten mee maken of de videobeelden in fullscreen bekijken. De toegevoegde waarde van Zoom Player wordt pas duidelijk als u naar de instellingen gaat kijken.

Nagenoeg alles is in te stellen. Behalve dat u elke muis- of toetsenbordknop kunt toewijzen aan een specifieke functie, kunt u ook de menubalken en de interface aanpassen, per videorenderer de kleuren regelen of de nieuwe synchronisatie van losse ondertitelbestanden instellen. In de geavanceerde modus kunt u zelfs per bestandsformaat aangeven welke videorenderer, audio- en videocodec of welke splitter er moet worden gebruikt. Erg mooi en handig, maar lang niet voor iedereen even zinvol.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veelzijdig
  • speelt alles af
  • gebruiksvriendelijkheid
  • geen blu-rays
Zoom Player Home Max is een goede en veelzijdige multimediaspeler. Maar door zijn beperkte gebruiksvriendelijkheid is het alleen z'n geld waard als u veel van de geavanceerde instellingsmogelijkheden gebruikmaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord