abonneren

Zoek op nummer

Zoek op Nummer is een wat dubieuze app om gegevens op te zoeken die bij telefoonnummers horen.
Het leveren van een schilletje om die al dubieuze websites volstaat wat ons betreft niet ˗ en met de verkoopprijs van € 0,99 graaft de app zijn eigen graf.
3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Minpunten
  • niet meer dan een schilletje
  • informatie ook gratis beschikbaar

Sinds jaar en dag kun je op internet ‘achterstevoren’ zoeken in de Telefoongids: bij een nummer een naam of adres opzoeken. Met privacyregels in het achterhoofd worden dit soort sites vaak offline gedwongen. Het is namelijk niet de bedoeling dat die privacygevoelige gegevens zo maar opgevraagd kunnen worden en bovendien zijn de resultaten vaak afkomstig uit beschermde databases.

De Zoek op nummer-app voor Windows Phone is dus wat dubieus. Je kunt eenvoudigweg een telefoonnummer invoeren en hopen dat de app er een naam of adres bij vindt. Ook kun je zoeken op adres (plaatsnaam en straat of alleen postcode) om te kijken of er dan een telefoonnummer uit komt rollen. Het is niet duidelijk uit welke databases de gegevens komen en we kunnen niet vaststellen dat de maker een magische bron heeft gevonden die veel meer oplevert dan de gratis sites op internet. 

Platform: Windows Phone

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Windows Phone

Tags: Telefoonnummers

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Medior Java Developer - CGI