abonneren

YourSafetynet

Internet is niet altijd even lief voor kinderen. Een op het eerste gezicht onschuldig lijkende Google-zoekopdracht kan onbedoeld vervelende resultaten geven. YourSafetynet voorkomt dat uw kinderen met ongewenste zaken in aanraking komen.

YourSafetynet filtert het netwerkverkeer van en naar uw computer op een slimme manier. Het pakket blokkeert groepen van websites over bijvoorbeeld gokken, seks en pro-anorexia. Op het moment dat uw kind naar een pagina op z'n website wil navigeren, grijpt YourSafetynet in en komt met een vervangende pagina die aangeeft dat de pagina niet geschikt is om te bekijken. Naast het filteren van websites kan het pakket ook games, chatprogramma's, internettelefonie, p2p en profielsites blokkeren. Ten slotte kunt u als beheerder van het pakket gedetailleerd aangeven op welke dagdelen sommige categorieën wel en wanneer juist niet mogen worden gebruikt.

Het pakket maakt onderscheid tussen de verschillende gebruikers op de computer. Voor elke gebruiker kunt u een andere set van filters instellen. De filters, die ook automatisch geüpdatet worden, kunt u zelf uitbreiden door het toevoegen van websites of trefwoorden als uw adres en telefoonnummer om te voorkomen dat uw kind deze tijdens het chatten aan vreemden geeft.

Het pakket kan de webcam, usb-opslagverkeer en Windows Messenger blokkeren en sluit zelfs de computer af als iemand het pakket probeert te hinderen. YourSafetynet weert chatpersonen met verkeerde bedoelingen bij voorbaat af door direct bij het begin van een chat te melden dat het pakket actief is en dat het ip-adres en de chats gelogd worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • eenvoudig in gebruik
  • omzeilen blijft mogelijk
  • kleine vertraging bij browsen
Ondanks dat het natuurlijk toch wel mogelijk is met slimme zoekopdrachten het pakket te omzeilen – de onschuldige zoekterm 'buurmeisje' levert nog steeds bijzondere resultaten op, biedt YourSafetynet bij normaal gebruik een flinke afscherming voor uw kinderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie