abonneren

Youcam 3

Youcam biedt speciale effecten voor webcams. Of die ook grappig zijn voor volwassenen, is de vraag.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De interface van Youcam 3 ziet er verzorgd uit en is ondanks de Engelse taal makkelijk te bedienen. Een aangesloten webcam wordt direct herkend, waarna u kunt starten met het opnemen van beelden of het maken van foto’s met realtime effecten. U kunt Youcam nu ook gebruiken in samenwerking met andere programma's, zodat de effecten direct online zichtbaar zijn.

Versie 3 is geoptimaliseerd voor het werken met hd-webcams. Toch is de ondersteuning voor hd maar ten dele waar. De hoogst haalbare hd-resolutie waarin u webcambeelden kunt opnemen is 1280 x 720. Helaas kunt u alleen bij 640 x 480 gebruikmaken van de tientallen effecten in de Effect Room. Wel kunt u in de hd-resolutie de simpele tekenmogelijkheden en stempels gebruiken.

In de lage resolutie komt Youcam volledig tot z'n recht. De nieuwe Facial Tracking Technology zorgt ervoor dat uw gezicht altijd goed in beeld staat. U kunt verschillende hoedjes opzetten en maskers voordoen, maar ook stoom uit uw oren laten blazen of gebruikmaken van verschillende geanimeerde vensters om uw beeld in te presenteren. Erg leuk zijn de avatars die met uw stem praten en in grote lijnen uw bewegingen volgen. U kunt de webcambeelden opnemen en opslaan in avi- en wmv-formaat en direct uploaden naar Facebook of YouTube, of mailen naar bekenden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • werkt goed en snel
  • leuke effecten
  • geen effecten bij hd-beelden
  • beperkte tekenmogelijkheden
Youcam 3 werkt prima en is z’n geld zeker waard. Wel moet u, als volwassene, in een melige bui zijn om te kunnen lachen om de soms zeer flauwe effecten. Schaft u Youcam aan voor uw kinderen, dan is succes gegarandeerd. Zonder enige twijfel zullen zij veel plezier beleven aan deze software.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: