abonneren

Yarvik Tab 461

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Yarvik Tab 461 heeft een flink 10 inch breedbeeldscherm met daarnaast nog een enigszins overbodige knop die samen met de dikte van 14 mm het apparaat een nogal lomp uiterlijk bezorgen. Het flinke gewicht van 682 gram draagt ook bij aan dat gevoel.

None

Een heel bruikbare tablet met veel aansluitmogelijkheden. De bruikbaarheid wordt beperkt door het ontbreken van toegang tot de Google Play App-store.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • vlot
  • redelijk helder scherm
  • Minpunten
  • geen play store
  • lomp formaat

Het scherm is van een redelijke kwaliteit en heeft een redelijke helderheid. Android 4 doet het goed op dit tablet en reageert vlot op de bedieningshandelingen.

De prestaties komen overeen met andere tablets zowel als de kleinere Yarvik Tab364, die over het zelfde hardwareplatform beschikken. Ook hier een 1,2 GHz Cortex A8 met 512 MB geheugen en in dit geval 8 GB opslagruimte. Ook hier is de opslagruimte uit te breiden met een microsdcard. Naast een mini-usb-aansluiting is er ook nog een gewone usb-hostaansluiting en hdmi voor het aansluiten op een groot scherm. De Yarvik Tab461 speelt zonder problemen alle ganbare (hd)-videoformaten af.

Yarvik heeft de GetJar store als leverancier voor de apps en geen toegang tot de Google Play app-store, wat in onze ogen een onvergefelijke vergissing is. Bijzonder is dat de Yarvik-tablet over een Nederlandstalige gebruikershandleiding beschikt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: