abonneren

Xbox 360 (2010)

Microsoft's Xbox 360 staat bekend als een herriebak die stroom vreet en snel oververhit raakt. Het heeft een paar jaar geduurd, maar Microsoft heeft zich eindelijk iets van de kritiek aangetrokken. Het resultaat ziet u hier.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Sinds de lancering van de Xbox 360 in 2005 heeft Microsoft de console gaandeweg verbeterd. Zo kwam er een Elite-versie uit met een grotere harde schijf en een hdmi-uitgang. Toch bleef de console in de basis gelijk. Pas vijf jaar na de lancering is de Xbox 360 echt helemaal vernieuwd. De Xbox 360 ‘Slim’ heeft een nieuw moederbord, waarbij de cpu, gpu en het geheugen geïntegreerd zijn in één 45-nanometer chip. Als gevolg hiervan is de nieuwe Xbox 360 bijna 20 watt zuiniger dan zijn voorganger, genereert hij minder warmte en is hij iets compacter. Een ventilator bovenin houdt het moederbord koel en trekt de hitte de behuizing uit. U doet er dan ook verstandig aan de console aan de bovenkant de ruimte te geven. Doordat er maar één grote ventilator gebruikt wordt, in tegenstelling tot twee kleinere in het vorige model, is de nieuwe Xbox 360 veel stiller. Een andere verbetering is het geïntegreerde wireless-N en de interne harde schijf van 250 GB. Deze laatste is overigens te vervangen door een andere schijf, maar aan het design leiden we af dat Microsoft er niet van uitgaat dat iedereen dat doet. Verder zijn er twee extra usb poorten en een extra optische audio uitgang toegevoegd. Memory Cards van de oude Xbox 360 worden niet meer ondersteund. Wie wil overstappen van het oude naar het nieuwe model kan met een los verkrijgbare kabel probleemloos zijn data overzetten. Drm-licenties kunnen via de Xbox-site overgezet worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • stiller en zuiniger
  • geïntegreerde wifi
  • kleinere behuizing
  • erg warm bovenin
  • geen bluraydrive
De nieuwe Xbox 360 is absoluut een verbetering, maar de PlayStation 3 blijft een geducht concurrent. Sony’s console kan naast games namelijk ook blurayfilms afspelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Gameconsoles

Tags:

Laatste Vacatures