abonneren

X-Setup Pro

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Met X-setup Pro past u met gemak 1900 instellingen aan.

Verborgen opties in het bootproces, de interface aanpassen, hardware- en systeeminstellingen wijzigen: dát maakt X-Setup Pro 9 ook toegankelijk voor Vista. Voor de configuratie van Windows biedt X-Setup u ongeveer 1900 instellingen, met begrijpelijke helpteksten. De tool verdeelt alle tweaks volgens een boomstructuur, in rubrieken als Weergave en Virtuele Paranoia.
Ontwikkelaar Qteq is wel iets overhaast te werk gegaan, want de Vista-compatibiliteit is nog niet om over naar huis te schrijven. Talloze helpteksten gaan er vanuit dat u Windows XP gebruikt, maar weinig houden rekening met beide besturingssystemen.
Op de functionaliteit hebben we niets aan te merken: administrators kunnen de registerinstellingen van lokale gebruikers en ­ in het netwerk aanwezige ­ andere computers laden en bewerken. Daarmee kunt u bijvoorbeeld contextmenu’s uitbreiden, bestandsacties in de Verkenner verbieden of de een invoerscherm in beeld brengen. X-Setup bewaart alle wijzigingen en exporteert ze naar keuze als reg-bestand, zodat u ze ook op andere pc’s kunt toepassen.
Om te voorkomen dat het systeem vastloopt biedt X-Setup verschillende gebruiksmodi. In de gebruikersmodus bent u gebonden aan uw huidige gebruikersrechten. In de veilige modus vraagt de tool bij potentieel gevaarlijke instellingen eerst om toestemming. Wilt u terug naar de originele toestand, dan kan dat.
Voor XP-gebruikers bevat de software een extraatje: met BartPE (gratis te downloaden) kunt u een bootable Windows-cd maken, waarmee u het register van een niet-functionerende pc kunt herstellen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • helpteksten niet Vista-compatibel
  • zeer grote verzameling
  • prijzig

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: