abonneren

Wondershare Slideshow Builder Deluxe 6

Als je veel foto’s maakt, weinig tijd hebt en deze foto’s toch leuk wilt presenteren, dan is er een snelle oplossing: specifieke software om een diashow te maken. Wij vonden een aantal mogelijke kandidaten waarmee je deze klus snel kunt klaren en hebben die voor je getest.

Wondershare Slideshow builder is een eenvoudige diashowmaker. In drie hoofdstappen zet je een show in elkaar. In de eerste stap importeer je alle foto’s en video’s die je wilt gebruiken. Deze worden op een storyboard geplaatst. De foto’s zijn daar in de juiste volgorde te plaatsen en je kunt ze corrigeren, croppen en voorzien van effecten die het beeld veranderen.

In de tweede stap wordt er automatisch overgeschakeld naar een tijdlijn. Daar kan je de verschillende sporen gebruiken om geluid, titels en cliparts toe te voegen. Alle objecten op de tijdlijn zijn met de muis eenvoudig in lengte aan te passen. In deze stap kun je ook een van de vele overgangen selecteren of bewegingseffecten toekennen aan individuele foto’s. Er is ook een aantal leuke geanimeerde cliparts, maar de overlay-effecten zijn verre van bijzonder. Er valt niets in te stellen aan de effecten, titels en overgangen, dus je kunt ook niets nieuws creëren. Een groot minpunt is dat er een bug in het programma zit die er regelmatig voor zorgt dat je muiscursor verandert en dat de tijdlijn als een gek begint te scrollen. De enige optie die je dan hebt, is het programma opnieuw te starten.

In de derde en laatste stap krijg je de opties om de fotoshow te exporteren. Wondershare Slideshow builder exporteert alleen naar dvd, internet en tal van bestandsformaten. De dvd-menu’s zien er goed uit en zijn aan te passen. Daarnaast zijn er genoeg templates om de fotoshow in goede kwaliteit te exporteren naar verschillende apparaten.

Wondershare Slideshow builder is een interessant programma voor iedereen die snel en zonder al te veel gedoe een diashow wil maken. Voorwaarde is dan wel dat de bug in het programma wordt opgelost, want anders valt er met dit programma niet te werken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: diashows, wondershare

Nieuws headlines

Laatste reactie