abonneren

Wise Registry Cleaner 4 Free

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Windows houdt ontelbare configuratiegegevens van hardware en software bij in een centrale databank: het register. Zo nu en dan dit register opschonen is goed voor uw systeem, aldus producenten van registercleaners. Wij gaan na in hoeverre deze claims terecht zijn en gebruiken de gratis registerschoner Wise Registry Cleaner 4 Free.

Wanneer u Wise Register Cleaner Free voor het eerst opstart, stelt het voor meteen een systeemherstelpunt te maken. Een verstandig idee, al kunt u ook gewoon vanuit het programma registerbackups maken en terugzetten. Dit duurt overigens opvallend lang. Nadat u de gewenste registergedeelten hebt geselecteerd, kunt u de scan starten. Standaard worden alleen de items geselecteerd die het programma veilig acht om te verwijderen, maar u kunt deze selectie handmatig aanpassen. Van elk geselecteerd item krijgt u de hoofd- en subsleutel te zien, maar ook de waarde, inhoud en de categorie. U kunt de items volgens elk van deze criteria sorteren. Onderaan krijgt u een beknopte toelichting, met de reden waarom het item overbodig wordt geacht. Na afloop van de reparatieronde kunt u een foutrapportage inkijken. Hierbij vermeldt het programma registersleutels die om een of andere reden niet verwijderd kunnen worden. Via de optie Clean with 1 click is het ook mogelijk de scan- en reparatieronde met één muisklik in gang te zetten.
Het programma is ook verkrijgbaar in een commerciële Pro-variant, maar die biedt geen echte meerwaarde wat het opschonen van het register betreft. Wel heeft dit pakket enkele functies aan boord voor het optimaliseren van uw pc.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • 'clean with 1 click'
  • register back-ups duren lang
Voor wie liever geen geld uitgeeft maar wel zijn registerproblemen wil oplossen is Wise Registry Cleaner zeker het proberen waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie