abonneren

Wireless Laser Desktop 6000 v2.0

Microsoft maakt behalve software ook hardware. En dan vooral randapparatuur in de vorm van muizen, toetsenborden, webcams en gaming producten. We kijken naar een vernieuwde versie van de Wireless Laser Desktop.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Versie 2.0

Officiëel is dit de tweede versie van de Wireless Laser Desktop 6000 maar op de verpakking zul je dit nergens kunnen vinden. De desktop bestaat uit een draadloos keyboard dat werkt op twee AA batterijen welke 6 maanden meegaan. Het toetsenbord bevat diverse handige hulptoetsen (zoals het vergrootglas) waarmee veelgebruikte applicaties makkelijk met een druk op de knop gestart kunnen worden. Aan de functietoetsen van de keyboard kun je met behulp van een programma gemakkelijk andere functies toewijzen. Ook is de staat van de verbinding te controleren. Als deze minder is willen toetsaanslagen wel eens niet geregistreerd worden. Jammer is dat dit soms ook gebeurd met een goede verbinding. Ook treden er bij sommige games haperingen op waardoor deze keyboard minder geschikt is voor gaming. Verder is het toetsenbord voorzien van een batterij indicator en een ergonomisch knikje wat in het begin wel even wennen is. Toch typt het na een korte wenningsperiode lekker, mede dankzij een rubberen polssteun die aan het toetsenbord vast zit.

Wireless Lasermouse 6000

De muis is de Wireless Lasermouse 6000; een 1000 dpi laser muis die eveneens werkt op twee AA batterijen. Ook de muis gaat net als het keyboard zes maanden mee. De muis bevat twee extra knoppen waaronder standaard de vergrootglas-functie en de Instant Viewer functie zit. Hiermee kun je met één klik in een makkelijk overzicht zien welke programma's je hebt openstaan. Zo hoef je niet meer te 'alt-tabben'. Deze functies zijn met een gelijksoortig configuratie programma zoals dat bij het toetsenbord zit aan te passen. De muis is glad en glijd lekker weg over het oppervlak. Helemaal lekker gaat het als je er een speciale muismat onder legt, maar die zit er natuurlijk niet standaard bij. De Wireless Laser Mouse 6000 is een prima muis, maar we missen wel een dockingstation om de muis mee op te laden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Complete desktop die relatief weinig batterijen gebruikt
  • Batterij indicatoren op de muis en het keyboard
  • Prima muis
  • Soms worden toetsaanslagen niet goed geregistreerd
  • Toetsenbord hapert bij sommige games
  • Geen oplaadstation voor je muis
Deze nieuwe Wireless Laser Desktop 6000 zal niet misstaan op uw bureau en werkt bijzonder prettig. Jammer dat het toetsenbord af en toe een beetje hapert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures