abonneren

WinZIP 10

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Windows XP kan standaard al zip-archieven maken en openen. Toch installeren veel gebruikers nog een extra archiveringprogramma, waarbij de keuze vaak valt op WinZip.

Vanaf versie 10 is WinZip verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Standard en Pro. De extra functies in de Pro-versie omvatten de mogelijkheid om taken te automatiseren, cd's en dvd's te branden en bestanden te uploaden via ftp. Net als voorheen kunt u bij WinZip kiezen voor een wizard of de klassieke weergave. Nieuw is de Windows Verkenner-achtige interface in de klassieke weergave, waarmee u ook de hiërarchische structuur van de ingepakte bestanden en mappen in het archief kunt zien. Voorheen zag u alleen een ongestructureerde lijst van bestanden.

Automatisch backuppen

Het automatiseren van taken lijkt ons de nuttigste vernieuwing. Het menu Jobs bevat al een aantal standaardtaken: met een druk op de knop maakt u een backup van mappen als My Documents en My E-mail. Met een wizard maakt u in zes stappen een automatisch jobbestand aan. In de job geeft u aan welke mappen u wilt zippen, waarbij u heel nauwkeurig de gewenste bestanden kunt filteren: bijvoorbeeld alleen de .doc-bestanden uit My Documents.
WinZip kan behalve een volledige backup ook een tijdbesparende incrementele of differentiële backup maken. Vervolgens kiest u de compressiesterkte, beveiliging en bestandsnaam. In de laatste stap vindt u de knop Schedule, waarmee u kunt zorgen dat de zipactie steeds op een vast tijdstip wordt uitgevoerd.

Geen rar!

De Standard-versie van WinZip is geen aanrader: deze ondersteunt minder archiefformaten dan gratis alternatieven als 7-Zip en QuickZip. Als u regelmatig downloadt hebt u bovendien rar-ondersteuning nodig en die biedt WinZip nog steeds niet. Voor zakelijk gebruik en voor mensen die automatische backups willen maken, is de Pro-versie van WinZip wél een goede, maar toch enigszins prijzige oplossing.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Automatische backups (alleen Pro).
  • Verkenner-interface.
  • Geen rar-ondersteuning.
  • Geen Nederlandse versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord