abonneren

Wintasks Pro 5.04

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Normaal gesproken draait een geopende toepassing in een venster, of u ziet minstens een pictogram of knop in de taakbalk van Windows. Controleert u echter via het ingebouwde taakbeheer welke software actief is, dan ziet u dat er nog flink wat andere processen actief zijn.
Tools waarmee u dergelijke processen kunt analyseren en beheren zijn zeker nuttig omdat u hiermee uw systeem kunt optimaliseren en zelfs malware kunt vinden. We bespreken Wintasks Pro 5.04.

Wie zich niet stoort aan de wat aftandse interface, heeft aan WinTasks Pro een indrukwekkende informatiebron. Naast de klassieke gegevens leest u hier bij elk proces onder andere ook het volledig pad van het bijhorende programma af en het tijdstip waarop het proces gestart werd. Met twee knoppen kunt u de prioriteit van een geselecteerd proces wijzigen (en via profielen ook vastleggen). Handig is ook dat u elk proces zelf van commentaar kunt voorzien – voor zover nodig, want de tool is gekoppeld aan een database die de nodige achtergrondinformatie geeft, inclusief veiligheidsindicatie.
Verder krijgt u via de Stats-knop voor elk geselecteerd proces een grafiek (en historisch overzicht) van het geheugen- en cpu-gebruik en vertelt de Dll-knop u welke modules het proces bevat. Ook handig zijn de zwarte en witte lijst, zodat u processen blijvend kunt blokkeren of toelaten. Ook is er een overzicht van autostarts en u kunt items uitschakelen of verwijderen. Gevorderde gebruikers kunnen met de ingebouwde scriptingtaal het procesbeheer verregaand automatiseren (bijvoorbeeld een proces stopzetten zodra het meer dan 75 procent van het geheugen verbruikt).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • krachtig
  • ingebouwde scriptingtaal
  • zwarte en witte lijsten
  • aftandse interface
  • geen Vista ondersteuning
WinTasks Pro is een krachtige procesbeheerder met ingebouwde scriptingtaal. Het is één van de betere procestools die verkrijgbaar is met opties die ook de gevorderde gebruiker zal waarderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: