abonneren

WinSecret 1.5.3

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Om de talloze verborgen instellingen in Windows naar uw voorkeur aan te passen (tweaken), moet u met de registry editor aan de slag. Maak deze wijzigingen direct vanuit een overzichtelijke applicatie op een eenvoudige en vooral veilige manier.

In TweakNow WinSecret Professional zijn de aanpassingen overzichtelijk onderverdeeld in twaalf groepen. In de groep Applications wijzigt u bijvoorbeeld de tekst in de titelbalk van Internet Explorer of past u de standaard zoekmachine aan. In de groep Control Panel kunt u bijvoorbeeld aangeven welke onderdelen van het Configuratiescherm getoond mogen worden. Daarnaast heeft elke groep ook tabs om beperkingen op te leggen. In deze tabs schakelt u bijvoorbeeld menu-items in de browser uit, zorgt u dat de geschiedenis niet gewist kan worden en maakt u het onmogelijk de broncode van een webpagina te bekijken.

Het pakket biedt verder talloze opties voor onder andere aanpassing van het bureaublad, netwerkinstellingen, het startmenu, gebruikersaccounts, het uiterlijk van Windows en de inhoud van contextmenu's. U verwijdert of verbergt eenvoudig programma's in de lijst met geïnstalleerde programma's en u beheert programma's die bij het opstarten automatisch worden uitgevoerd. Handig is ook de mogelijkheid om speciale mappen zoals Mijn Documenten, Mijn Afbeeldingen en Mijn Muziek eenvoudig te verplaatsen naar een andere locatie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • centrale undo-knop
  • gratis voor niet commercieel gebruik
  • Engelstalig
Het pakket is gericht op de beginnende computergebruiker, maar ook voor de gevorderde gebruiker is het nuttig. Nadeel is wel dat het pakket volledig in het Engels is. Maar het grootste voordeel van WinSecret is dat als u er in uw enthousiasme onverhoopt een rommeltje van hebt gemaakt, u alle wijzigingen met één druk op de knop weer ongedaan kunt maken. En dat vinden wij een veilig idee.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord