abonneren

WinGuard Pro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Iedereen heeft recht op privacy, ook op de computer. WinGuard Pro wil u daarbij helpen door programma's met een wachtwoord te beveiligen en bestanden te versleutelen. Verder kunt u uw browser vergrendelen en downloads (min of meer) onmogelijk maken.

De installatie van WinGuard Pro is snel gebeurd, maar het oogt wat slordig dat de optie Install Runtime File (die alleen voor oudere Windows-versies vereist is) standaard geselecteerd blijft, ook als je het programma bijvoorbeeld onder Windows XP installeert. Op zich niet erg, maar we botsen jammer genoeg op nog meer slordigheden die minder vergeeflijk zijn. En nee, dan hebben we het niet over spelfouten als Maintanence.

Het is met WinGuard Pro mogelijk een reeks programma’s met een wachtwoord te blokkeren, zodat ze niet meer op te starten zijn, ook niet wanneer een andere gebruiker zich bij Windows aanmeldt. Dat bleek op twee test-pc’s goed te werken voor Paint, Windows Explorer en Internet Explorer, maar faalde bij andere applicaties als bijvoorbeeld Notepad, Command Prompt of Task Manager. Dat laatste maakt het – zelfs voor een gebruiker met beperkte rechten – zonder meer mogelijk het proces wgpro7.exe te beëindigen, waardoor meteen ook alle andere ingestelde beveiligingen in één keer ongedaan worden gemaakt!

De optie Lock computer haalt ook niets uit: wie over een tweede scherm beschikt, kan van daaruit de pc ongestoord verder blijven bedienen. Het versleutelen van bestandsmappen werkt gelukkig wél, maar is traag en niet elegant. Om een geëncrypteerd bestand te ontsleutelen, moet u telkens het programma opstarten. U zoekt vergeefs naar een handige snelkoppeling in het snelmenu van de Verkenner. Verder gooien de makers er nog een paar losse tweaks bovenop, maar die vindt u bij bosjes op het internet. Voor de meer interessante opties als Lock software installation en Lock downloads moet u bij de Premium-versie aankloppen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruikersvriendelijk
  • geen complete beveiliging
  • slordig en traag
Het programma mag dan wel gebruikersvriendelijk zijn, het ontbreekt aan soliditeit en biedt weinig meer dan wat u met losse (en vaak betrouwbaardere) tools voor elkaar krijgt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord