abonneren

WinDVD Pro 11

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het heeft even geduurd, maar Corel WinDVD Pro 11 ondersteunt nu ook 3D-video.

WinDVD herkent automatisch de drie verschillende 3D-formaten sequential, side by side en anaglyph. Daarnaast kun je tevens 2D-films in 3D bekijken. Dit ziet er misschien wat minder florissant uit, maar het werkt wel. Goed is dat alle 3D-weergaveformaten worden ondersteund. Voor full-3D is de nVidia 3D Vision Kit vereist met een 120 Hz-monitor. Voor row-interleaved heb je een gepolariseerde monitor nodig, maar je kunt de beelden altijd bekijken in anaglyphformaat met de bijgeleverde roodcyaan bril. Wil je de 3D-film bekijken op je 3D-televisie, dan kun je tot slot gebruikmaken van de hdmi 1.4-output.

De automatische instellingen om 3D-formaten te herkennen, werken uitstekend, in tegenstelling tot de herkenning van de grootte van je monitor. Deze moet je handmatig instellen door de juiste instelling op de inchbalk te kiezen.

Behalve de complete 3D-functionaliteit, zijn er ook enkele kleine vernieuwingen. Videobestanden kunnen nu worden toegevoegd aan een afspeellijst via drag-and-drop vanuit de Verkenner. Je mag verschillende lijsten aanmaken, die eenvoudig zijn te selecteren via het snelmenu onder de rechtermuisknop. Avchd-beelden spelen zonder problemen af en de cpu wordt daarbij nauwelijks belast. Het meeste werk wordt gedaan door de gpu, met hardwareacceleratie van zowel nVidia- als AMD-kaarten. Met een gemiddelde belasting van 24 procent op de gpu mag je stellen dat die implementatie is geslaagd. De laatste vernieuwing zou de verbeterde TimeStretch zijn, die volgens de beschrijving het geluid niet meer zou vervormen. Maar net als in WinDVD 10 krijgen we het niet voor elkaar deze functie te activeren.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • volledige 3D-ondersteuning
  • TimeStretch werkt niet
WinDVD Pro 11 is weer helemaal bij de tijd nu het 3D ondersteunt. Los van het feit dat de TimeStretch-functionaliteit niet werkt, is deze mediaspeler zeer goed. WinDVD is prettig in de bediening en het speelt vrijwel alles af.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie