}
abonneren

Windows Media Player 11

Windows Media Player is een makkelijk te gebruiken mediaspeler. De knoppen zijn duidelijk en groot, en u krijgt extra ondersteuning door de tooltips.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

In de mediabibliotheek geeft u aan in welke mappen u muziek, afbeeldingen en videobestanden heeft staan. Deze worden vervolgens automatisch in de bibliotheek opgenomen. Helaas werkt de bibliotheek zichzelf niet automatisch bij. Ook kunt u met Windows Media Player audio-cd's rippen en omzetten naar wav-, wma- of mp3-formaat. U kunt echter weinig aan dit rippen instellen: u kiest een uitvoerformaat en bitrate en u ript.

Windows Media Player kan slechts een beperkt aantal audio- en videoformaten afspelen. Divx wordt niet ondersteund en met streaming media op internet kan het ook maar moeilijk overweg. Ook het streamingservice gedeelte van Media Player 11 is helaas niet stabiel te noemen. U kunt internetradio alleen beluisteren als er in Windows Media Player-formaat wordt uitgezonden. De mediabibliotheek biedt geen ondersteuning voor internetradiostations en u moet dus zelf op zoek naar de radiozenders. Voor video geldt hetzelfde.

Er zijn wel skins voor Windows Media Player die zorgen voor een andere gebruikersinterface, maar u moet handmatig overschakelen tussen de normale modus en de skinned modus.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudige bediening
  • ondersteunt maar weinig mediaformaten
  • mediabibliotheek werkt zichzelf niet bij
  • streaming is een heikel punt
Voor een gratis meegeleverd programma doet Windows Media Player 11 zeker zijn werk, maar er zijn betere alternatieven te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI