abonneren

Windows Live OneCare

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Dit jaar stapt Microsoft met hun suite Windows Live OneCare in het strijdperk tussen de andere Internet security suites. Scoort Microsoft direct een glorieuze overwinning, of is het een moeizame start?

Windows Live OneCare heeft een typische, gelikte, Microsoft uitstraling. De suite laat zich dan ook goed bedienen. Microsoft wijst erop dat OneCare niet zomaar een suite is, nee, het is een totaaloplossing voor de beveiliging van uw Windows PC. Ook de extra’s liegen er niet om; vanuit de interface van OneCare kunt u automatisch overbodige bestanden laten verwijderen, de harde schijf defragmenteren, scannen op virussen en spyware, back-ups maken en deze laten herstellen. Dat klinkt misschien indrukwekkend, maar die functionaliteiten bood Microsoft al langer. De meeste zaken zitten al gratis in Windows ingebouwd, en met het gratis Windows Defender scant u ook op spyware.

De antivirus pakt de huidige dreigingen aan, maar blijft wat achter als het op oudere virussen aankomt. Wat een serieus probleem is, is het feit dat Microsoft er ongekend lang over doet om de definities van nieuwe virussen aan OneCare toe te voegen. Ook bemoeit OneCare zich vergaand met het reilen en zeilen van uw PC. Zo wil de suite per se dat u Internet Explorer 6 of een andere webbrowser vervangt door Internet Explorer 7.0. Wat een groot gemis is, is dat deze totaaloplossingen geen spamfilter bevat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Regelt alles op één plek
  • Trage updates van de virusdefinities
  • Spamfilter ontbreekt
De suite is niet echt duur, maar Live OneCare haalt maar net een voldoende. Grootste gemis is de ontbrekende antispam module.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie