abonneren

Windows Live Onecare 2.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Vorig jaar kwam Microsoft met Windows Live Onecare op de markt. Het was Microsofts eerste security suite en er waren dan ook meer dan genoeg verbeterpunten voor de makers. Ondertussen zijn we aanbeland bij versie 2 en een aantal zaken heeft Microsoft toch goed aangepakt.

Weinig systeemimpact

De systeemimpact van Live Onecare 2 is zeer licht - maar twee procent - maar het geheugengebruik is wel redelijk fors (meer dan 50 MB). Echter is de prijs (voor drie pc's) zeker oké. OneCare heeft dan ook een grote stap in de goede richting gezet ten opzichte van vorig jaar. Ga zo door!

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Onecare losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Onecare weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Onecare mist in onze test maar 2,95 procent en scoort dus iets beter dan gemiddeld.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. Hier ligt Live Onecare's grootste zwak, want voordat Onecare komt met een gepaste oplossing voor een nieuwe bedreiging zijn we wel 24 tot 26 uur verder! Live Onecare krijgt dan van ons ook de dubieuze eer om als veruit de traagste suite in de markt te zijn als het om updates gaat.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De Live Onecare 2 levert alleen een firewall en meer niet. Het missen van antispam is een groot gemis voor een security suite. Wel is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • bescherming iets beter dan gemiddeld
  • weinig systeemimpact
  • gunstig geprijsd voor drie pc's
  • zeer langzame responstijd
  • geen antispam functionaliteit
Vorig jaar stelde nieuwkomer OneCare ons nog teleur qua techniek. Nu heeft het de zaakjes zoals verwacht al beter voor elkaar. Wéér ontbreekt de antispam jammer genoeg en de hoeveelheid gepakte malware is iets beter dan het gemiddelde, maar niet veel. Opvallend is de gigantische tijd die men nodig heeft om virusdefinities te maken; foei!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie