abonneren

Windows Live Hotmail

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Windows Live Hotmail.

In Nederland was Hotmail een van de eerste aanbieders van gratis mailaccounts en zelfs nu Gmail enorm aan populariteit wint, is het nog steeds een belangrijke speler. De vergelijking met Gmail wordt vaak gemaakt, omdat ook Hotmail zich langzamerhand heeft ontwikkeld tot een online client. De maildienst is eveneens geïntegreerd met veel van Microsofts andere online diensten, zoals Messenger, Calendar en Spaces. Toegang is ook in een gewone mailclient mogelijk via pop3.

In de recentste update van Hotmail, Wave 4 genoemd, zijn updates opgenomen die het schrijven en lezen van mail verder vergemakkelijken. Zo kunnen foto's eenvoudig in een mailtje gezet worden en als een soort slideshow weergegeven worden. Ook de discussieweergave is overgenomen en diverse types inhoud kunnen direct in mails worden weergegeven, zoals video. Grote troef is de integratie met de nieuwe Office Web Apps. Hotmail heeft hier een voorsprong op concurrent Google met zijn Docs, want veel gebruikers zullen makkelijk met de Web Apps aan de slag kunnen, omdat die erg op de gewone Office lijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • duidelijke interface
  • slideshow/video in e-mailweergave
  • minder configuratie dan Gmail
We waarderen Hotmail iets minder dan Gmail, simpelweg vanwege de configuratiemogelijkheden. Het is echter een nuttige dienst met handige extra's en een aantrekkelijkere interface dan de meeste concurrenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webmail

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord