abonneren

Windows DVD Maker

U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan? Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen.

None

2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Minpunten
We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met Vista's eigen Windows DVD Maker.

Windows DVD Maker is een stukje gratis software dat u krijgt geleverd bij Windows Vista. We hebben bijna op het punt gestaan dit programma niet te testen, omdat we het in eerste instantie simpelweg niet aan de praat krijgen. Iedere keer dat we een avi-testbestand willen importeren krijgen we te maken met een crash. Een speurtocht op het internet wijst uit dat we niet de enige zijn die problemen ondervinden met het importeren in Windows DVD Maker. Hele fora zijn volgeschreven. Niemand biedt een eenduidige oplossing, ook Microsoft niet. Na een herinstallatie van Vista slagen wij erin dezelfde avi-bestanden tóch te importeren.

DVD Maker importeert geen hd-bestanden, maar kan verder wel overweg met de bekende videobestandsformaten. Als u bij het importeren een aantal afbeeldingen selecteert, wordt hiervan direct een map voor een diashow gemaakt. Nadat u hebt aangegeven welke bestanden u wilt gebruiken, kunt u de volgorde nog aanpassen en een titel aan de dvd geven. In de tweede en laatste stap kiest u een van de verrassend goed uitziende menu's, die u beperkt kunt aanpassen. Daarna kunt u alles branden, zonder u te hoeven vermoeien met exportinstellingen. Echter heeft u geen invloed op de navigatie binnen het menu en kunt geen afbeeldingen archiveren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel in gebruik
  • gratis bij Vista
  • instabiel
  • geen foto's te archiveren
Als Windows DVD Maker werkt, kunt u hiermee in een handomdraai zeer aardige, maar ook zeer beperkte dvd's mee maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: