abonneren

WinAVI All-in-one Converter

Om onderweg video te kijken op smartphone of tablet, moet je op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en bestandsomvang. Dataverkeer en micro-sd opslag zijn niet goedkoop, maar de videobestanden moeten er wel zo goed mogelijk uitzien. In PCM 5 testen we daarom 8 videoconverters, met vandaag: WinAVI All-in-one Converter.
Score
50
  • Pluspunten
  • optie om mpeg-profiel te kiezen
  • overzichtelijke interface
  • Minpunten
  • kwaliteit niet altijd goed
  • geen ondersteuning avchd-bestanden

None

We kunnen helaas niets anders concluderen dan dat € 38 voor dit pakket te veel is voor wat je ervoor terug krijgt.

De interface van Winavi All-in-one Converter ziet er goed uit en je zult er snel vertrouwd mee zijn. Na het importeren van je bestanden kies je één template waarmee alle geïmporteerde bestanden worden omgezet. Als je geluk hebt, staat er bij de Conversie Mode nog een aantal templateverfijningen op basis van resolutie, maar meestal moet je zelf aan de slag om de encodeerparameters in te stellen. Dit gaat vrij snel en gemakkelijk en je kunt zelfs een mpeg-profiel kiezen. Vervelend is dat je een goed profiel niet op kunt slaan, maar het laatst gebruikte profiel is wel weer op te vragen.

Het encoderen verloopt zonder problemen, tenzij je avchd-bestanden wilt converteren. Winavi laat je deze bestanden wel importeren, maar kan er niet goed mee overweg. De framerate wordt automatisch verdubbeld, waardoor de video versneld wordt afgespeeld. De kwaliteit van de geconverteerde bestanden is matig tot goed en de bestandsomvang is iets groter dan die zou moeten zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: converters