abonneren

WhatsApp brengt betere smartwatch-support uit

WhatsApp heeft een update uitgebracht die de chat-app geschikter maakt voor smartwatches met Android Wear. De app was al een tijdje te downloaden in bèta-versie, maar staat nu voor alle gebruikers in de Google Play Store.

De nieuwe update (2.11.362) brengt een aantal nieuwe features die de app een stuk praktischer maken voor het gebruik op Android Wear-smartwatches zoals de LG G Watch en de Moto 360.

Gesprekken teruglezen

Zo is het nu mogelijk om de hele gespreksgeschiedenis van individuele én groepsgesprekken terug te kijken tot wel een maand. De interface daarvoor ziet er ongeveer hetzelfde uit als bij Google Hangouts, en werkt erg prettig. Het grootste gemis van de populair chat-app op smartwatches was tot nu toe dat meerdere berichten niet terug te lezen waren.

Spraakberichten versturen

Een andere belangrijke verandering is dat je nu via spraakherkenning berichten terug kunt sturen via de smartwatch. Die functie werkt voorlopig alleen nog maar in het Engels. Of, en wanneer, er Nederlandse support komt voor de app, is niet bekend.

De update brengt naast Android Wear-verbeteringen ook wat algemene bugfixes voor de smartphone-app met zich mee, al zal de doorsnee gebruiker daar weinig van merken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Review, Wearables

Tags: