abonneren

WebSite X5 Evolution 9

De productnaam is ingewikkeld, het product gelukkig niet. Met WebSite X5 Evolution 9 maak je in een handomdraai aantrekkelijke websites.
Score
90
  • Pluspunten
  • schone code
  • zowel voor beginners als gevorderden
  • inventieve aanpak
  • Minpunten

None

De werkwijze van Evolution 9 is apart, maar effectief. Het pakket is niet een van de goedkoopste, maar de inventieve manier van werken bevalt ons. Dit is het eerste pakket dat zowel beginnende als gevorderde webontwerpers een compleet functiepakket biedt.

WebSite X5 Evolution 9 is een product in de prijsklasse van Magix Web Designer. Het programma hanteert echter een afwijkende aanpak. Bij veel andere ontwerpprogramma’s zie je een groot, wit vlak waar je de pagina op moet opmaken; bij Evolution 9 vindt het opzetten van de website geheel plaats binnen een soort projectwizard waar je in vijf stappen doorheen loopt.

Ten eerste kies je uit een groot aantal sjablonen of maak je deze zelf aan. Verder moet je al een structuur(tje) opzetten door een menu en subpagina’s te benoemen. Per pagina kun je daarna objecten toevoegen en opmaken door ze naar een raster te slepen. Klik op het object om de eigenschappen in te vullen. Er zijn eenvoudige tekst- en afbeeldingsobjecten, maar je kunt ook e-mailformulieren, Flash-animaties (die je uiteraard wel zelf moet produceren) of widgets toevoegen. De widgetscategorie bevat een vrij arbitraire selectie aan scripts voor bekende webdiensten, zoals een Like-knop van Facebook of een Volg-knop voor Twitter. Ook kun je zelf html, css of javascript aan de pagina toevoegen. De objecten zijn tot in detail te bewerken en de pagina’s als geheel kun je onder Geavanceerde instellingen naar wens tweaken.

Evolution 9 ziet er door de wizardopzet misleidend eenvoudig uit, maar het produceren van een pagina is werkelijk goed te doen. Je kunt snel met standaardopties aan de gang of de objecten eindeloos aanpassen. Met de optie Voorvertoning houd je te allen tijde een oogje op wat er gebeurt. Het exporteren kan direct naar ftp of naar bestanden op je harde schijf. Voor de html-puristen: Evolution 9 produceert relatief schone code. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Webdevelopment

Tags: webdevelopment

Laatste reactie