abonneren

Webcam XP 3.72

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
'Dief betrapt door webcam'. Dat nieuws haalde onlangs alle kranten. Met een webcam aan de pc kunt u doorlopend video-opnamen maken – ideaal om uw huis of kantoor te beveiligen. We kijken naar Webcam XP, surveillance-software voor uw web- en ip-cam.

De makers van WebcamXP zijn er in geslaagd het programma boordevol functionaliteit te stoppen en de bediening toch intuïtief te houden. Met WebcamXP Pro is het gemakkelijk om grote hoeveelheden camera's te beheren, bijvoorbeeld bij een evenement of in een groot gebouw. Het kan overweg met usb-webcams en met vele merken netwerkcamera's.
Het programma is ideaal om beelden vast te leggen op de harde schijf of te distribueren via een webserver. Via de user manager wordt de toegang bepaald, zowel op wachtwoorden als ip-adres. Die webserver bevat zelfs een chat-venster zodat kijkers naar de beelden met elkaar kunnen overleggen. Verder is de webserver ook geschikt voor Smartphone's en Pocket PC's.
Het is ook mogelijk het beeld en geluid uit te zenden op het netwerk, bijvoorbeeld in Windows Media Player 9 formaat. Het programma detecteert beweging of geluid en kan afhankelijk daarvan de gebruikelijke acties ondernemen (mailen, ftp-en). De bewegingsdetectie is nauwkeurig en visueel instelbaar. Ook kan het programma alarm slaan bij gebrek aan beweging, ideaal om processen of huisdieren te bewaken.
Er is ook een goedkopere Private-versie van WebcamXP (30 euro). Deze ondersteunt maximaal 10 videobronnen, maar geen bewegingsdetectie- of signalering.

Pluspunten Conclusie
  • veel en uitgebreide functies
  • optimaal instelbaar
  • Nederlandstalig
Met Webcam XP heeft u een prima betaalbaar surveillance-pakket in huis. De mogelijkheden zijn uitgebreid en u kunt het pakket helemaal naar uw wensen instellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie