abonneren

Weather Watcher

Er zijn ondertussen behoorlijk wat applicaties, websites en programma's in omloop waarmee je het weer kan volgen. Voor de ├ęchte weerliefhebbers is er Weather Watcher Live. Het programma haalt de weerdata direct van de weerstations.

Wanneer je Weather Watcher Live opstart, kom je direct in een scherm terecht dat wat weg heeft van de weerkaartjes van Erwin Krol. In één scherm word je met behulp van die leuke weericoontjes op de hoogte gesteld van de temperatuurontwikkeling, regenval en windrichting. Onderin het scherm kan je bovendien een verwachting zien voor komende paar uur (en wanneer je in het menu op Daily klikt, voor de komende drie dagen).

De landingspagina laat enkel de resultaten van één weerstation zien en je hebt dus enkel lokale informatie. Ook is de weerkaart in het midden van je scherm niet automatisch in gebruik. Wanneer je erop klikt wordt je doorgelust naar een website (Wunderground of Weatherbug) waar je de gegevens in kaart gebracht ziet.

Het mooie van het programma is dat je precies kunt zien waar het de data vandaan haalt. Klik op Local en je krijgt een kaart te zien van de observatiepunten die worden gebruikt om de kaart vorm te geven. Je kunt waarden vinden met betrekking tot de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, regenval en windkracht.

Los van het lokale niveau biedt Weather Watcher Live ook mooie globale weerkaarten. Klik op Maps en klik op het pijltje om een keus te maken uit verschillende wereldkaarten. De kaarten betreffen meestal wel de Verenigde Staten, maar er zitten er genoeg tussen voor Europa. Minpuntje is verder wel dat er voor Weather Watcher Live moet worden betaald. Ook is er geen mobiele app.

Weather Watcher Live biedt al met al leuke nauwkeurige data voor een weerliefhebber. Het programma is makkelijk te gebruiken en ziet er mooi uit, maar het is de vraag of je daar ook voor wilt betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: weer, weather watcher, weersbericht

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord