abonneren

vTaskStudio

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: vTaskStudio.

De gratis programma's TinyTask en TyperTask ontlenen hun code aan grote broer vTask Studio. Dit commerciƫle programma is min of meer bedoeld voor kwaliteitscontrole (bijvoorbeeld het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde test op een nieuw ontwikkelde applicatie), maar kan daardoor ook uitstekend dienst doen als automatiseerder van herhaalde taken.

Voor dat doel heeft vTask Studio een enorm scala aan commando's aan boord. Het programma laat zich dan ook het best kenmerken als programmeertaal. In deze taal, met bekende ingrediƫnten als lussen en voorwaardelijke constructies, kun je toetsaanslagen en muisbewegingen opgeven, applicaties starten en testen op allerlei criteria, zoals het bestaan van een map of venster of wat er in beeld te zien is. De programma's die je zo maakt kunnen gebruikmaken van variabelen en kunnen ook om gebruikersinvoer vragen. Dat alles betekent dat je niet alleen geautomatiseerde taken kunt maken, maar ook je eigen gebruikersinterface. Net als bij TinyTask kun je gemaakte programma's compileren tot een op zichzelf staand exe-bestand.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • macro's compileren tot exe-bestand
  • gebruiksinvoer vragen
  • werkt als een programmeertaal
  • niet eenvoudig
Het automatiseren van taken met vTask Studio is niet eenvoudig, maar het programma is zonder twijfel een van de krachtigste pakketten op de markt.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: