abonneren

vReveal 3

Youp van ’t Hek merkte ooit op dat trouwvideo’s altijd gemaakt leken door die ene neef met Parkinson. vReveal speelt in op deze nauwkeurige observatie.

De grap stamt uit een tijd waarin zelfs de betere consumentencamera’s nog niet waren voorzien van automatische beeldstabilisatie, iets wat nu nog steeds geldt voor mobieltjes. Voor zowel cineasten met mobieltjes als bezitters van oude door voornoemde neef gemaakte trouwreportages is er hoop: vReveal.

VReveal is kinderlijk eenvoudig, razendsnel en zeer krachtig oppoetsgereedschap voor filmpjes in een groot aantal formaten (met Quicktime en K-Lite Codecpack geïnstalleerd opent vReveal onder andere mov, mp4, mpg, 3gp, avi, asf, wmv, mkv, mts, m2t, asf en flv).

De makkelijkste manier om video’s te lijf te gaan is One-Click Fix waarmee in één keer contrast, scherpte en stabiliteit onderhanden worden genomen. De Compare-knop stelt je daarbij in staat om in realtime inzicht te krijgen in het voor-en-na-resultaat. In realtime? Ja, zeker op snelle pc’s met een eigentijdse grafische kaart van AMD of nVidia verloopt de poetsbeurt extreem snel. Verder kan je titels toevoegen en effecten als zwart-wit, sepia of glow op video’s loslaten. Het eindresultaat kan je rechtstreeks naar YouTube of Facebook uploaden.

De kwaliteitsverbetering na een sessie met vReveal is vaak spectaculair, maar het kan natuurlijk altijd beter. Een aantal functies, zoals correctie van de witbalans en het verwijderen van ruis is dan ook voorbehouden aan de Premium-versie (€ 46). Dat geldt ook voor het wegschrijven van video’s in hd-formaat. Alhoewel de gratis versie ook hd-video’s slikt, kan je ze slechts in sd-kwaliteit opslaan. Voor die oude trouwvideo is dat echter geen bezwaar.

De conclusie? Vrijwel elke video knapt enorm op van een poetsbeurt in vReveal en voor de prijs hoef je het niet te laten. Zelfs de aanschaf van de Premium-versie is een goede investering.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: vreveal