}
abonneren

VPC-CS1

Hoewel Flip alom geprezen wordt als de grondlegger van de mini-camcorders, is dit niet helemaal terecht. Sanyo produceert namelijk al jarenlang camcorders die platter, dunner en lichter zijn dan de concurrentie.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Toegegeven, de eerste mini-camcorders van Sanyo hielden niet echt over qua beeldkwaliteit. Maar daar stond een lage prijs tegenover, zeker in vergelijking met modellen van merken als Sony, Canon en JVC. Inmiddels mag Sanyo ook op beeldkwaliteit meespelen. Zo laat de Sanyo VPC-HD2000 duurdere concurrenten op sommige vlakken zelfs in het stof bijten.
De VPC-CS1 is de kleinere broer van de VPC-HD2000. Klein slaat onder meer op zijn gewicht en omvang, want met 150 gram en een dikte van 27 mm steekt u de CS1 makkelijk in uw broekzak. De accu is kleiner, maar toch geschikt voor 70 minuten video-opname. Maar vooral de lens is kleiner – wat wel betekent dat de beeldkwaliteit achter ligt op die van de HD2000.

Toch is er weinig mis met de specificaties. Een 8-megapixel sensor om beelden in 1080p (1920x1080) vast te leggen is niet misselijk, het 2,7-inch lcd-scherm is goed af te lezen bij daglicht, de microfoon neemt in stereo op, er is een tienvoudige optische zoom, gezichtsherkenning, beeldstabilisatie, led-verlichting en een speciale stand om de camera in een hogere gevoeligheid te zetten. Dat Sanyo niet achter de feiten aanhobbelt maar een liever voorlopersrol op zich neemt, blijkt uit ondersteuning voor het sdxc-formaat, de opvolger het huidige sdhc.

De VPC-CS1 is niet veel duurder dan sommige Flip-modellen en -concurrenten, maar één ding is al meteen duidelijk: de beeldkwaliteit is aanzienlijk beter. Op 1080p levert de Sanyo-camcorder een scherp en helder plaatje, waarbij we maar weinig compressieartefacten zien. Foto’s zijn niet zo goed als die van een digitale compactcamera, maar beter dan wat we gewend zijn van mini-camcorders of mobiele telefoons. Beelden terugkijken kan via hdmi op uw tv, of via usb op uw computer. De h.264-bestanden zijn zonder extra codec in Windows 7 te bekijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede beeldkwaliteit
  • veel functionaliteit
  • sdxc-ondersteuning
  • geen lensfilters mogelijk
De VPC-CS1 is een leuke, kleine camcorder met een behoorlijk goede beeldkwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camcorders

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI