abonneren

VLC Media Player 1.0

Na ruim tien jaar ontwikkeling is de opensource crossplatform multimediaspeler VLC Media Player 1.0 uitgebracht. Er zijn weer tal van mogelijkheden!

VLC Media Player speelt zonder problemen videobestanden, dvd's, televisie-uitzendingen en podcasts af. De mediaspeler is vooral populair door de brede ondersteuning van bestandsformaten. Of het nu om flash gaat, mkv, m2ts, ogg of om de verschillende versies van mpeg, het maakt allemaal niet uit. Het is nu zelfs mogelijk om iso-bestanden of multimediabestanden die zijn gezipt af te spelen. Het enige waar geen ondersteuning voor is, is het afspelen van een blu-raydisk.

Om de grote verscheidenheid aan bestanden te kunnen afspelen, beschikt VLC Media Player over tal van video- en audiocodecs die in versie 1.0 fors zijn uitgebreid met een aantal hd-audiodecoders. Videobestanden voorzien van geluid in Dolby Digital Plus, True HD of blu-ray linear pcm, zijn nu gewoon te beluisteren. Daarnaast kunt u de video nu frame voor frame afspelen, onderbreken met timeshift en in fullscreen de beeldverhoudingen aanpassen.

Maar VLC Media Player kan meer dan alleen video- en audiobestanden afspelen. U kunt live video opnemen en streamen over uw netwerk en er zijn tal van effecten om uw video te verfraaien. Erg handig is dat u videobestanden nu eenvoudig kunt converteren. Dankzij de verbeterde mogelijkheden voor het demuxen van realvideo-, mkv-, mod- en m2ts-bestanden is VLC Media Player prima om even snel uw video geschikt te maken voor internet of uw mobiele telefoon.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • speelt nagenoeg alle bestandsformaten af
  • gebruiksvriendelijkheid kan een stuk beter
De nieuwe VLC Media Player is een aanwinst voor iedere videoliefhebber. Het enige wat echt verbeterd moet worden, is de gebruiksvriendelijkheid, want veel geavanceerde functies zijn alleen te begrijpen door de uitgebreide Wiki te lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: