Visual Hindsight Home Edition 2.2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
'Dief betrapt door webcam'. Dat nieuws haalde onlangs alle kranten. Met een webcam aan de pc kunt u doorlopend video-opnamen maken – ideaal om uw huis of kantoor te beveiligen. We kijken naar Visual Hindsight Home Edition 2.2, Surveillance-software voor ip-cams.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Visual Hindsight neemt alleen beelden op van netwerkcamera's en niet van webcams. Alhoewel de lijst met ondersteunde netwerkcamera's indrukwekkend is, ontbreken de populaire modellen en dat terwijl de lijst via het web updates krijgt. De makers geven aan dat het programma wel met webcams overweg kan als de webcam beelden op een webserver plaatst. In Visual Hindsight is het dan voldoende om de url van dat beeld op te geven.
De bediening van het programma is verre van intuïtief, ook omdat er kennelijk gebruik is gemaakt van een ontwikkeltoolkit, misschien wel eentje voor databases. Via Edit en Insert moet je een record toevoegen wat dan de beschrijving is van een camera. Verder meldt het per e-mail wel als een camera is uitgevallen, maar niet dat er beweging is geconstateerd. Laat staan dat het dan foto's mailt om je op de hoogte te stellen van een potentiële inbreker. De bewegingsdetectie wordt echter wel gebruikt om beelden op te slaan en is instelbaar qua gevoeligheid. Kennelijk hebben de makers geen marktonderzoek gedaan, de prijs van bijna 200 dollar voor de Home-versie is veel te hoog.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • ondersteuning van veel netwerkcamera's
  • weinig functies
  • werkt alleen met netwerkcamera's
  • prijs veel te hoog
Het valt u waarschijnlijk op dat we geen echte voordelen kunnen ontdekken bij deze software. Met name de prijs is een grote domper. We raden u dan ook aan verder te kijken naar goede surveillance software en Visual Hindsight te laten voor wat het is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: software, surveillance