ViStart 8

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • voldoende functies
  • Minpunten
  • wil crapware mee installeren

Het is even opletten bij de installatie, want ViStart probeert een hinderlijke toolbar mee te installeren. Dat lijkt niet te omzeilen, maar door op Annuleren te klikken en daarna het (goed verborgen) woordje ‘skip’ is het toch mogelijk. Ook vraagt het programma (vrij dwingend) of je software wilt installeren om je register op te schonen. Advies: klik hier op Decline.

Als ViStart 8 na deze hindernissen op het systeem staat, krijg je een exacte kopie van de Windows 7-startknop en -menu. Als je geen fan bent van die vormgeving kan je ook kiezen voor een modernere variant die beter aansluit bij Windows 8. De afbeelding van de startknop kan je wijzigen, desgewenst in een eigen afbeelding. Met de Windows-toets op je keyboard open je het startmenu. Je kunt de hot corners uitschakelen als je dat wilt, maar dat is niet de standaard instelling. Het zoekvakje werkt matig: ‘regedit’ wordt niet herkend als zoekopdracht.

vistart8

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu