abonneren

Vista Parental Control

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Gaat u naast uw kinderen zitten als ze achter de pc kruipen? Liever niet natuurlijk, want na een kwartiertje Habbo Hotel en Kindertent.nl bent u het echt wel zat. Maar u wilt natuurlijk wel voorkomen dat uw kinderen (per ongeluk) foute sites bezoeken en ze ineens een wel heel vreemde kleurplaat onder ogen krijgen...

In PCM testen we diverse beveiligingsprogramma's waarmee u uw kind veilig op internet los kunt laten. Alhoewel, dat claimen ze. Echter beschikt Windows Vista zelf ook over een Parantal Control functie. In het Nederlands heet deze functie 'Ouderlijk Toezicht'. Is deze functie afdoende?

Microsoft heeft goed zijn best gedaan; in dertien categorieën kunnen we instellen of toegang niet, zeer beperkt of onbeperkt is toegestaan. Ook gamen is sterk gereguleerd. Zo kunnen spellen aan de hand van de minimaal geschikte leeftijd worden toegestaan of geweigerd. De logintijden waren onder de Server-versies van Windows al langer in te stellen via een schema, en dat kan nu ook in Vista. Applicaties als chatprogramma's blokkeren kan met de ingebouwde General Application Restrictions. Ook het loggen van alle activiteiten behoort tot de mogelijkheden. Alle opties zijn geschikt om uit te breiden of zelf in te stellen. Het enige nadeel is dat het allemaal wat verwarrend kan overkomen op de niet zo ervaren gebruiker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis ingebakken in Vista
  • veel instellingsmogelijkheden
  • chatclients zijn te blokkeren
  • kan verwarrend zijn
Als u Windows Vista draait en u verdiept zich een beetje in de Parental Control functie, hoeft u eigenlijk geen software van derden te gebruiken om uw kinderen te beschermen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: