abonneren

VISE Parental Control 1.5

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Veel informatie op internet is ongeschikt voor kinderen en bij het chatten kunnen ze met kwaadwilligen in aanraking komen of worden gepest. VISE Parental Control helpt u dit aan te pakken.

Per kind maakt u gebruikersprofielen in de beheerdersconsole. Daar blokkeert u eenvoudig toegang tot sites van bepaalde categorieën of voegt u deze toe aan een zwarte lijst. Deze lijst wordt regelmatig automatisch geüpdatet. Ook kunt u al het chatverkeer loggen en filteren op verboden woorden die het pakket direct onleesbaar maakt. In het profiel kunt u per kind vastleggen welke mappen ontoegankelijk zijn en welke programma's niet mogen worden gebruikt. Ook handig is de optie om automatisch periodiek een schermafbeelding te maken en deze op te slaan, zodat u precies kunt zien wat er op de computer gebeurt. Ten slotte kunt u per profiel aangeven welke uren per dag de computer mag worden gebruikt.
VISE is uiterst gebruiksvriendelijk, volledig Nederlandstalig en bevat een prima helpfunctie. Een wizard brengt u op weg bij het instellen van het pakket, maar wel is het slim als u direct na installatie uw adresgegevens en telefoonnummers toevoegt aan de lijst van verboden woorden. Op deze manier kan uw kind deze gegevens nooit aan vreemden geven.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • Nederlandstalig
  • is te omzeilen
Natuurlijk is VISE te omzeilen. Met de Google plaatjeszoekfunctie en wat listig gekozen trefwoorden lukt het ons om uiterst twijfelachtige foto's te vinden. Maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over de veiligheid die het pakket toevoegt. VISE is een hulpmiddel, het ontslaat u niet van de belangrijke taak uw kind goed te leren op zichzelf te passen op internet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord