VideoSpy 4.06

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
'Dief betrapt door webcam'. Dat nieuws haalde onlangs alle kranten. Met een webcam aan de pc kunt u doorlopend video-opnamen maken – ideaal om uw huis of kantoor te beveiligen. We kijken naar DVRHomeOne, een zeer goedkope Surveillance-oplossing voor uw web- en ip-cam.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Meteen na het installeren en starten van VideoSpy begint Norton Antivirus te klagen over spyware. Reuze irritant, maar eigenlijk willen we geen software gebruiken die dit soort meldingen genereert. Daarna valt de lelijke userinterface van VideoSpy op. Zwarte vensters waarin de tekst vrij onleesbaar is. Die userinterface is absoluut niet intuïtief, maar verbergt wel veel functionaliteit. Dit programma kan ongeveer alles wat de geavanceerde webcam-spion zou willen. Het programma kan onzichtbaar opereren, bijvoorbeeld om ongemerkt een pc of ruimte te bewaken. VideoSpy ondersteunt zelfs een gps-ontvanger, X10-lichtnetbesturing en kan met externe hardware-triggers werken. Deze triggers zijn bijvoorbeeld bedrade bewegingssensoren van een alarminstallatie. Ronduit onhandig is het gebruik van separate Windows-vensters voor iedere videobron, je moet dan telkens het venster met de muis naar de juiste plek slepen op het scherm en er voor zorgen dat ze keurig uitgelijnd zijn. Wie een pc helemaal inricht als videoserver, kan de Windows-userinterface zelfs helemaal vervangen door Videospy. Het programma heeft veel verschillende triggers en een zeer uitgebreide scheduler. Met deze scheduler bepaal je op welke tijden het programma video-opnamen maakt en of dat alleen tijdens het detecteren van beweging is. Er zijn verschillende versies van VideoSpy. De Basic versie ondersteunt slechts één camera, de Pro versie acht.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • uitgebreide signaleringsmogelijkheden
  • uitgebreide scheduler
  • onhandige userinterface
  • pro versie kostbaar (231,84)
Ondanks zijn lelijke user-interface heeft u wel veel mogelijkheden tot uw beschikking met Videospy. Echter als u de pro-versie wilt gebruiken zult u diep in de buidel moeten tasten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: software, surveillance