abonneren

VideoReDo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Voor videobewerken kom je snel terecht bij namen als Pinnacle Studio, Magix Video deluxe of Vegas Movie Studio. Uiteraard zijn dit prima pakketten, maar het kan veel goedkoper. Veel van de goedkopere software is onbekend, maar allesbehalve slecht. Vandaag: VideoReDo.

VideoReDo TVSuite is een specifiek videobewerkingsprogramma dat zich voornamelijk richt op mensen die televisiefilms of -series opnemen en deze zonder reclame willen branden op een dvd of willen wegschrijven naar een bestand. De interface van VideoReDo ziet er erg simpel uit, maar de bediening is even wennen. Het is alleen mogelijk om mpg-gerelateerde bestanden te importeren. Het maakt daarbij niet uit of dit mpeg2- of mpeg4-bestanden zijn. Als containerformaten accepteert VideoReDo onder meer mpeg, mp4, mts, m2ts en vob.

Als je meerdere bestanden tegelijkertijd wilt importeren kan dat, maar je moet dan direct een keuze maken voor de manier waarop je dit wilt doen. Je kunt bestanden combineren in één enkel bestand, als aparte bestanden aan de Joiner toevoegen of direct verwerken in een lijst voor het dvd-menu.

De makkelijkste manier om snel verschillende videobestanden te bewerken is door gebruik te maken van de Joiner. De videoclips worden dan weergegeven in een lijst, waardoor je snel kunt wisselen van de ene naar de andere clip om die te bewerken. Als je alle bewerkingen hebt uitgevoerd, kun je de gehele Joiner-lijst toevoegen aan de dvd of alle bewerkte videoclips exporteren naar één videobestand.

Na het openen van een videoclip wordt deze direct getoond in een groot previewscherm met daaronder een filmstrip. Open je een bestand van een dvd, dan heb je nog de mogelijkheid de juiste video- en audiostream te selecteren. De filmstrip gebruik je om snel naar bepaalde delen in de video te springen. Door in- en uitpunten op te geven, kun je delen van de video markeren en deze vervolgens uit de video knippen. Alle verwijderde delen worden in een Cut List weergegeven, zodat je te allen tijde nog aanpassingen kunt doen of de verwijdering ongedaan kunt maken.

De videogedeelten die overblijven zijn maar zeer beperkt te bewerken. Met Display Adjustment zijn de waarden van het contrast en de helderheid aan te passen en met Audio Adjustment is het volume in te stellen. Titels maken is wel mogelijk, maar je kunt deze niet previewen. De video die overblijft in de filmstrip is op te slaan naar verschillende bestandsformaten, zoals mpg, mpeg2 en mp4, maar ook naar wmv. De parameters die je bij de export kunt instellen zijn zeer uitgebreid.

Je kunt de video toevoegen aan het menu van een dvd of direct zonder menu branden op een dvd. Het beschikbare aantal dvd-menu's is beperkt, maar de templates zijn wel op verschillende manieren aan te passen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreide export
  • zeer beperkt bewerken
  • ongemakkelijke interface
VideoReDo is ideaal voor iedereen die snel mpg-gebaseerde video's wil combineren in een enkel bestand, avchd-bestanden wil omzetten naar mp4 of voor het maken van een eenvoudige dvd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: