abonneren

Videomontage Nexgen

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De naam VideoMontage NexGen en de reclameleuzen 'de nieuwste softwaretechnologie' en 'professioneel resultaat' suggereren dat u te maken krijgt met een videobewerkingspakket dat klaar is voor de toekomst...

Ondanks leuke eigenschappen als het downloaden van filmpjes van Youtube of een ftp-server, 1500 leuke muziekfragmenten en een hoop kant-en-klare dvd-menu's, is Videomontage maar een beperkt en instabiel beginnerspakket. Zo kan het niet overweg met avchd-video, biedt het u geen geavanceerde montagemogelijkheden en kunt u er niet mee naar blu-ray branden.

De opzet is weliswaar simpel en duidelijk. De knoppen Opnemen, Bewerken, Exporteren en Branden loodsen u door het montageproces heen en door de zeer beperkte mogelijkheden zult u snel bekend zijn met het programma. Maar simpel en duidelijk betekent nog geen kwaliteit en stabiliteit.

Zo werkt bij het capturen van de video de previewfunctie niet en is het onmogelijk om een clip een naam mee te geven. U kunt video importeren, maar als Videomontage een bestand niet herkent, zoals de hd-bestanden mts en m2ts, crasht het programma direct. Daarnaast worden 1 GB vob- en mpg-bestanden wel geïmporteerd, maar niet afgespeeld. Van de bestanden die wel worden afgespeeld, is de beeldkwaliteit bedroevend slecht door de lage resolutie van het previewvenster.

Bij het monteren is het zeer lastig om beeldcorrecties goed uit te voeren, omdat veranderingen niet realtime worden getoond en is het mixen van audiosporen haast onmogelijk door het ontbreken van een audiomixer.

De exporttemplates kunt u niet aanpassen. Op zich is dit niet erg, mits de templates compleet en goed zijn. Maar helaas ontbreekt een template voor origineel dv-materiaal, zijn er geen pal-templates voor de export naar mobiele apparaten en kunt u niet naar mpeg4-avc exporteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel van opzet
  • instabiel
  • beperkt in mogelijkheden
VideoMontage NexGen is een beperkt programma waarmee u simpele filmpjes kunt maken, maar het is zeker niet klaar voor de toekomst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: