abonneren

Video Easy

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met een hd-camera filmen kan iedereen; de ellende begint pas daarna. Om het ruwe materiaal toonbaar te maken zal er gemonteerd moeten worden, maar de meeste montagesoftware vereist flink wat studie. Video Easy belooft echter resultaat zonder geharrewar.

Toegegeven, het ziet er allemaal erg vriendelijk uit. De aansluitassistent vertelt hoe we onze videobron (van ouderwets analoog tot hedendaags avchd) aan moeten sluiten. Als het materiaal binnen is kan Video Easy het automatisch in scènes splitsen. Hierna begint het echte werk, want alhoewel Video Easy spreekt van een 'automatische videomontage-assistent' zult u de losse scènes toch echt zelf handmatig moeten bijknippen, splitsen en/of verwijderen. Het enige dat de assistent er verder mee doet is er wat overgangen tussen plaatsen. Het trimmen van scènes is gelukkig eenvoudig, evenals het corrigeren van contrast, helderheid en kleur. Wie dit alles toch nog te lastig vindt kan hulp zoeken bij de meegeleverde videotutorials en het meegeleverde beginnershandboek. Ons exemplaar was helaas en Français; quel dommage!

Bij zo veel gebruiksgemak verwachten we ook automatische muziekgeneratie. Maar helaas, u zult zelf audioclips moeten toevoegen. Voor gesproken commentaar – ook al zo'n verhoger van de professionele uitstraling – zijn helemaal geen functies aanwezig. U moet het doen met geschreven titels, die gelukkig wel eenvoudig aan te brengen zijn.

Bent u klaar met de montage van uw film dan kunt u hem op verschillende manieren publiceren, van YouTube tot dvd. Video Easy ondersteunt het blu-ray-formaat niet, zodat u uw hd-films (tot 1080p) op de harde schijf zult moeten opslaan. Hierbij kunt u onder meer kiezen voor het wmv-formaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig
  • te weinig audiofuncties
  • geen blu-ray-ondersteuning
Makkelijk in het gebruik is Magix Video Easy zeker, maar we missen de nodige leuke (en handige) functies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord