Video Easy HD

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een filmpje maken met Magix Video Easy HD was al niet moeilijk. In de nieuwe versie kunt u nu ook exporteren naar hd-formaten.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

In drie stappen hebt u uw verschillende videoclips geïmporteerd, die worden gepresenteerd op een storyboard. U kunt de volgorde veranderen, een van de 27 overgangen selecteren of de individuele clips inkorten. Dit laatste gaat erg omslachtig, omdat u elke clip eerst moet selecteren, daarna de afspeellijn moet verschuiven, om vervolgens in het previewvenster de uiteinden te kunnen inkorten. Vervolgens kunt u de film verrijken met eenvoudige, niet aan te passen effecten, een titel en achtergrondmuziek.

Het enorme gebruiksgemak heeft natuurlijk wel een keerzijde. Zo is het niet mogelijk om een beeld-in-beeld te creëren, kost het door het ontbreken van een tijdlijn veel tijd om honderden clips in te korten en u kunt uw video niet voorzien van ingesproken geluid in combinatie met muziek.

Nieuw in deze tweede versie van Easy Video is dat het programma nu ook overweg kan met avchd-bestanden en dat u de video kunt exporteren naar een avchd-dvd of een blu-rayschijfje. Dit zou door de simpelheid van dit programma voor velen een toegevoegde waarde kunnen zijn, maar helaas is het dat niet. Zonder enige aanpassing spelen de avchd-bestanden prima af, maar zodra u een clip inkort, een effect gebruikt of een titel maakt, wordt u geconfronteerd met schokkerige beelden die alleen maar irritatie opwekken.

Het is vreemd dat bij het branden van een dvd, avchd-dvd of blu-raydisk de eenvoud van het programma wordt losgelaten, door u te confronteren met geavanceerde exportinstellingen van de mpeg-encoder. Daarnaast is het jammer dat het alleen mogelijk is een blu-raydisk te branden met de mpeg2-codec en niet met de betere mpeg4/avc-codec.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • avchd-bestanden spelen schokkerig af
  • te duur
Video Easy HD is een simpel programma met beperkte mogelijkheden. Het is jammer dat de hd-vernieuwingen niet goed uit de bus komen. Daarnaast is € 50 wel erg fors voor de mogelijkheden die het pakket biedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: