abonneren

Video Easy HD

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een filmpje maken met Magix Video Easy HD was al niet moeilijk. In de nieuwe versie kunt u nu ook exporteren naar hd-formaten.

In drie stappen hebt u uw verschillende videoclips geïmporteerd, die worden gepresenteerd op een storyboard. U kunt de volgorde veranderen, een van de 27 overgangen selecteren of de individuele clips inkorten. Dit laatste gaat erg omslachtig, omdat u elke clip eerst moet selecteren, daarna de afspeellijn moet verschuiven, om vervolgens in het previewvenster de uiteinden te kunnen inkorten. Vervolgens kunt u de film verrijken met eenvoudige, niet aan te passen effecten, een titel en achtergrondmuziek.

Het enorme gebruiksgemak heeft natuurlijk wel een keerzijde. Zo is het niet mogelijk om een beeld-in-beeld te creëren, kost het door het ontbreken van een tijdlijn veel tijd om honderden clips in te korten en u kunt uw video niet voorzien van ingesproken geluid in combinatie met muziek.

Nieuw in deze tweede versie van Easy Video is dat het programma nu ook overweg kan met avchd-bestanden en dat u de video kunt exporteren naar een avchd-dvd of een blu-rayschijfje. Dit zou door de simpelheid van dit programma voor velen een toegevoegde waarde kunnen zijn, maar helaas is het dat niet. Zonder enige aanpassing spelen de avchd-bestanden prima af, maar zodra u een clip inkort, een effect gebruikt of een titel maakt, wordt u geconfronteerd met schokkerige beelden die alleen maar irritatie opwekken.

Het is vreemd dat bij het branden van een dvd, avchd-dvd of blu-raydisk de eenvoud van het programma wordt losgelaten, door u te confronteren met geavanceerde exportinstellingen van de mpeg-encoder. Daarnaast is het jammer dat het alleen mogelijk is een blu-raydisk te branden met de mpeg2-codec en niet met de betere mpeg4/avc-codec.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • avchd-bestanden spelen schokkerig af
  • te duur
Video Easy HD is een simpel programma met beperkte mogelijkheden. Het is jammer dat de hd-vernieuwingen niet goed uit de bus komen. Daarnaast is € 50 wel erg fors voor de mogelijkheden die het pakket biedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord