}
abonneren

Video Deluxe 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Hoeveel functionaliteit kun je in 1 pakket stoppen, terwijl de prijs gelijk blijft? Magix lijkt hiervan een sport te maken, getuige Video Deluxe 2008 plus. Behalve een videobewerkingspakket krijgt u ook een brandprogramma, een fotomanager, een fotobewerkingsprogramma en een tv en mediacenter.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten
Voor de algemene consument fantastisch, maar voor de videobewerker was het beter geweest als alle aandacht naar het videopakket was gegaan.

Onze eerste indruk is niet positief; de interface oogt goedkoop en rommelig en er valt weinig eenheid te ontdekken in de tientallen verschillende vensters. De interface is in beperkte mate zelf in te richten en werkt niet fijn over twee monitoren, voornamelijk doordat de individuele vensters niet allemaal schaalbaar zijn. Daardoor overlappen vensters elkaar en bent u veel tijd kwijt met de organisatie van uw werkomgeving.

Daar komt bij dat de vele functies niet overzichtelijk worden gepresenteerd. De vensters zijn vaak te klein en onduidelijk en de tijdlijn kan beter worden georganiseerd. Als beginner bent u veel tijd kwijt om het programma onder de knie te krijgen. Gelukkig wordt u hierbij geholpen door de vele tutorials en de goede handleiding.

Video Deluxe heeft alle bekende functies die u als video-editor nodig hebt. Nieuw is dat het nu volledige ondersteuning biedt voor hd en dat u gebruik kunt maken van de nieuwe Audio Mastering Suite. De functies voor het exporteren naar mpeg4 en Dolby Digital 5.1 werken pas als u hiervoor extra betaalt. Op de kwaliteit van de geexporteerde films is niets aan te merken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • veel functionaliteit
  • onprettige interface
  • zeer rommelig van opzet
Al met al is Magix Video Deluxe 2008 een compleet pakket voor de beginner waaraan nog genoeg te verbeteren valt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI