abonneren

VHS Saver

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met Pinnacle VHS Saver kan iedereen zonder enige kennis van zaken op een snelle en eenvoudige manier vhs-banden overzetten naar dvd.

Pinnacle VHS Saver is een bundeling van het al langer bestaande Pinnacle Instant DVD Recorder met een Dazle DVC100 usb-captureapparaat. De Dazzle DVC100 sluit u met een composiet- (gele tulp) of svhs-kabel en twee audiokabels aan op uw vhs-speler. Nadat de computer het captureapparaat via usb heeft herkend, kunt u de Dazzle DVC100 selecteren in Instant DVD Recorder. U moet nog wel aangeven of u gebruikmaakt van een composiet- of svhs-kabel. Ook kunt u de helderheid, het contrast of de kleurverzadiging van het beeld aanpassen.

U geeft vervolgens aan of u de opgenomen beelden wilt branden naar dvd of naar een dvd-image. Deze kunt u later alsnog branden op een dvd of direct afspelen op een mediacenter. U kunt uw dvd voorzien van een menu. U bepaalt om de hoeveel minuten een nieuw hoofdstuk moet worden gemaakt en u kunt de indeling, teksten en achtergrond van het dvd-menu aanpassen door één van de vele templates te selecteren. Als laatste geeft u de tijdsduur van de opname op en kiest u de gewenste kwaliteit. Nadat u op Start opnemen hebt geklikt, bent u klaar.

De simpelheid van VHS Saver is prijzenswaardig, want het stelt iedereen in staat om snel een vhs-band te digitaliseren. De kwaliteit van de dvd is afhankelijk van de kwaliteit van de vhs-banden. In die zin is het jammer dat VHS Saver niet een aantal simpele opties biedt om de opgenomen vhs-beelden te bewerken of te verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld geen reclameblokken wegknippen of trillende beelden corrigeren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ontzettend eenvoudig
  • geen videobewerkingsmogelijkheden
Als u tegen de kleine minpunten geen bezwaar tegen hebt, is VHS Saver een ideaal pakket voor het redden van uw oude vhs-banden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord