abonneren

Vegas Pro Production Assistant

Raar maar waar: de Production Assistant plug-in voor Sony Vegas Pro voegt meer zinvolle en bruikbare vernieuwingen aan het programma toe dan u krijgt als u overstapt van Vegas Pro 8 naar versie 9.

Het belangrijkste doel van de Production Assistant - die werkt met Vegas Pro 8 en 9 - is om taken die u regelmatig herhaalt in de montage, te automatiseren. Denk hierbij aan het aanmaken van projecten, het samenstellen van fotoshows, het aanpassen van beeldverhoudingen of bijvoorbeeld het exporteren van montages naar verschillende bestandsformaten.

Als u regelmatig filmpjes maakt met dezelfde intro's, titels en afbeeldingen weet u hoeveel tijd het kost om iedere keer alles weer precies op de tijdlijn te zetten. Met Production Assistant hoeft u deze basisopzet slechts eenmalig te maken, want daarna kunt u deze opslaan in een template, compleet met projecteigenschappen zoals resoluties en beeldverhoudingen. Activeert u daarna deze template, dan staan alle intro's, videofragmenten en titels direct voor u klaar op de tijdlijn.

Maar ook tijdens het montageproces is Production Assistant zinvol. Zo kunt u met een druk op de knop alle beeldverhoudingen aanpassen, dvd-hoofdstukken toevoegen, audio normaliseren of meerdere foto's animeren. Bij de afronding van de montage kunt u gebruikmaken van de batchconverter die de export naar verschillende bestandsformaten vereenvoudigt. Ook hier kunt u uw opdracht vastleggen in een template.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel nieuwe zinvolle functies
  • gebruiksvriendelijkheid kan beter
Het enige minpuntje van Vegas Production Assistant is dat in het begin de handleiding noodzakelijk is om erachter te komen hoe alles precies werkt. Maar met zo’n zinvolle en goede plug-in nemen we dat voor lief.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: