USB Stick Locker

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Makkelijk bestanden afschermen van de buitenwereld.
3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met USB Stick Locker sluit u bestanden op harde schijven, optische schijven en andere verwijderbare media af voor de buitenwereld.
Na de installatie en de start van het programma moet je een wachtwoord ingeven waarna de interface zichtbaar wordt. Bovenin het venster zit een aantal knopjes om het programma te minimaliseren, af te sluiten en in de taakbalk te laten verdwijnen (dat werkte niet bij ons). Helaas zijn er geen tool-tips om te zien wat de functie is van de knopjes. In het midden van het venster zitten de knoppen om bestanden te beveiligen en een Opties-knop om bijvoorbeeld de skin te veranderen. Daarnaast zijn er geavanceerde opties, zoals het automatisch beveiligen van bestanden.
Na de start wordt ook de Locker-map geopend waarin u de bestanden zet die beveiligd moeten worden. Als u de bestanden in de map hebt gezet, kiest u met de knop Slot voor Vergrendel (eenvoudige beveiliging), Vervorm (betere beveiliging) en Codeer (beste beveiliging). Voor het coderen wordt gebruikgemaakt van een 256-bits Blowfish-codering.
Door op de knop Bladeren te klikken geeft u aan dat u de map Locker op bijvoorbeeld een usb-stick wilt hebben. De Locker-map wordt dan verplaatst en het programma USB Stick Locker wordt direct gekopieerd zodat u de bestanden ook op een andere pc kunt openen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goed idee.
  • Mogelijkheden zijn in orde.
  • Kinderachtige interface.
  • Ontbrekende tool-tips en enigszins onlogische werking.
Hoewel we het programma een goed idee vinden, zijn er genoeg coderingsprogramma's op internet te vinden (het zit zelfs in XP Pro). Verder leveren diverse fabrikanten zelf al software mee voor de beveiliging van usb-sticks. Veel toekomst zien we dan ook niet voor dit product.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: