abonneren

UpdateStar

Met UpdateStar kunt u in één keer alle geïnstalleerde software op updates controleren. Het bespaart tijd, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan het systeem.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Voor een actieve pc-gebruiker kan het een helse taak zijn om van alle software op de pc bij te houden of u de nieuwste versie hebt. UpdateStar belooft dit te verhelpen door een overzicht te geven van alle software op uw systeem, met voor elk programma een downloadlink indien u niet de laatste versie heeft.

Wij testen UpdateStar op een pc met Windows 7. Zodra u het programma opstart, geeft het een lijst weer van software die op uw systeem is geïnstalleerd. Hier blijkt het eerste minpunt van het programma: alleen software die ook in Programma’s en Onderdelen staat, wordt gecontroleerd. Als u een los programma op uw desktop of in Program Files hebt staan, wordt deze niet meegenomen in de controle. Voor programma's die wel worden gecheckt, geeft UpdateStar uw geïnstalleerde versie weer, evenals het nieuwste versienummer en een downloadlink. Ook kunt u programma's een waardering van één tot vijf sterren toekennen. Dit alles wordt gebaseerd op een database die door gebruikers van UpdateStar wordt bijgehouden.

Op onze testopstelling bleek deze database niet altijd van de laatste versie op de hoogte. De Office 2010 bèta werd herkend als Office 2007. Wel werden exotische applicaties als VisDir, een sharewaretooltje, goed herkend. Als een update nodig is, kunt u op de Downloadknop klikken. Deze levert u echter geen directe download, maar brengt u naar softwaredatabase op de site van UpdateStar, vanwaar u door moet klikken. Tenminste, als er een link beschikbaar is, wat voor veel programma's niet het geval is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goed idee
  • niet up-to-date
  • te duur voor wat het is
UpdateStar is voor beginnende gebruikers handig om in één oogopslag te zien of software nog updates nodig heeft. Helaas is de database niet altijd up-to-date en ook het updateproces is niet erg eenvoudig. Voor de prijs van € 25 per jaar verwachten we meer: bijvoorbeeld dat de database door de ontwikkelaars bijgehouden wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: