abonneren

UpdateStar

Software updaten is niemands lievelingsklus maar moet vanwege de veiligheid wel vaak gebeuren. Vaak dien je per applicatie uit te zoeken of er al een nieuwe versie beschikbaar is – dat kan handiger. We testen in PCM 5 acht software-updaters, waaronder UpdateStar.
Score
80
  • Pluspunten
  • actieve community
  • softwarelijsten samenstellen
  • interface ziet er professioneel uit
  • Minpunten
  • betalen voor directe downloads

None

Met de hippe Lint-interface en de goed bijgewerkte inhoud is UpdateStar een van de nuttigere pakketten. Voor de directe downloads moet je helaas betalen en dan heb je nog niet eens een automatische updatefunctie, zoals Secunia die wel biedt. Desondanks is UpdateStar goede tweede.

Vooraf zijn onze verwachtingen hooggespannen: UpdateStar is met Secunia PSI het enige echt professionele pakket in de test. Dat merk je zowel aan de content als aan de prijs. Secunia PSI is gratis, omdat het een ‘bijproduct’ van een grote fabrikant is; voor de Premium-versie van UpdateStar ben je $ 35 kwijt. De database is betrouwbaar en detecteert voor al onze software de juiste versies. Drivers doet UpdateStar in principe niet, hoewel het wel de grafische drivers van nVidia oppikt.

UpdateStar kan met verschillende softwarelijsten werken. De makers van UpdateStar hebben een aantal lijsten samengesteld, van bijvoorbeeld beveiligingsprogramma’s of gratis Office-software. Door deze lijst in UpdateStar te importeren, kun je alles automatisch laten downloaden en op je pc installeren. Daarnaast zit er een eenvoudige registerschoonmaaktool in.

Het gaat natuurlijk om de updates. UpdateStar kan automatisch naar updates zoeken, maar installeert ze niet uit zichzelf. Er zit een directe downloadfunctie in, zodat je de patch direct van de site van de fabrikant kunt downloaden, maar dan moet je wel betalen voor de Premium-versie. De gratis versie verwijst voor downloads naar de website van UpdateStar. Daarnaast heeft UpdateStar een uitgebreide community. Je kunt programma’s zelf waarderen en waarderingen van anderen bekijken. Van alle pakketten is op de website meer informatie te bekijken, maar zoals bij andere pakketten is dit vooral bedoeld om advertenties prominenter in beeld te brengen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: updatestar