abonneren

Update Notifier

Software updaten is niemands lievelingsklus maar moet vanwege de veiligheid wel vaak gebeuren. Vaak dien je per applicatie uit te zoeken of er al een nieuwe versie beschikbaar is – dat kan handiger. We testen in PCM 5 acht software-updaters, waaronder Update Notifier.
Score
30
  • Pluspunten
  • directe downloads bij de fabrikant
  • Minpunten
  • reclame via Recommended-tab
  • niet zo goed met versies

None

Update Notifier is dan wel klein en handig, maar als er fouten gemaakt worden en veel applicaties überhaupt niet verschijnen, dan is het onbetrouwbaar als updater.

Update Notifier lijkt op het eerste gezicht in de categorie ‘meuk’ te vallen. De layout van de website doet verouderd aan en nergens is te achterhalen wie of wat achter de software zit. De installatie van het pakket verloopt wel eenvoudig; een verademing na de toolbargevulde tools die we eerder testten. De interface is ook netjes overzichtelijk en het lijkt erop dat we alles vanuit het pakket kunnen doen, totdat we op de downloadknop klikken. We worden doorgestuurd naar de website van CleanSofts, het bedrijf achter Update Notifier. De site is beter van informatie voorzien dan die van SUMo, maar het gaat natuurlijk om de eenvoud van het downloaden. In onze steekproef wordt direct naar de downloads van de fabrikant verwezen: een pluspunt.

Een grote fout maakt Update Notifier bij het detecteren van applicaties. Niet alleen worden er maar weinig gevonden, ook denkt Update Notifier dat we andere versies hebben geïnstalleerd. Zo wordt Adobe Reader X gedetecteerd als de (verouderde) versie 9.2, maar toch noemt Update Notifier geen enkele patch. Ook is er de curieuze tab Recommended, waar wisselend een paar willekeurige applicaties worden genoemd die de makers van Update Notifier ons aanraden. Het gaat om bekende freewaretools als 7Zip en doPDF, dus onbetrouwbaar is het niet, maar het doet wel denken dat de makers wat geld verdienen aan deze vorm van reclame.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: Updates

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord