abonneren

Update Checker

Producenten brengen geregeld nieuwe versies van drivers en programma's uit. Gelukkig zijn er (gratis) tools die het zoeken – en soms ook het installeren – van updates grotendeels automatiseren. Vandaag bekijken we Update Checker.

Update Checker is de eenvoud zelve: zodra u het programma uitvoert, wordt uw systeem op geïnstalleerde programma's gescand. Dat gebeurt heel snel, maar de tool beperkt zich wel tot de standaard installatiemappen; andere locaties kunt u echter handmatig ingeven.

Na afloop kunt u de resultaten bekijken op een online webpagina. Erg informatief is die niet: u krijgt de naam en de versienummers te zien en door een pictogram aan te klikken kunt u de update downloaden en zelf installeren. Dat is het. De resultaten laten zich wel ook nog verder filteren door aan te geven dat u een (bepaalde versie van een) programma niet langer in de lijst wilt zien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • niet erg informatief
  • alleen standaardmappen
Update Checker is te eenvoudig. Het is wel snel maar doet eigenlijk te weinig om nuttig te zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord